Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Ференц Ліст і Україна
Музичний салон

В рамках проведення Лістівської мистецької Асамблеї – 2017 у музичному салоні обласної бібліотеки для юнацтва відбулась мистецька зустріч з молодою піаністкою Марією Куліш. Учасницю ІІ Міжнародної конференції «Ференц Ліст і Україна», яка відбудеться 24-25 листопада в Кам’янці-Подільському, представила голова Подільського обласного культурно-просвітницького товариства імені Ференца Ліста Євгенія Богдан.

Марія Куліш - лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, член Асоціації діячів естрадного мистецтва України, магістрант Національної Музичної Академії України ім. П.І.Чайковського, науковець, автор наукової статті за темою магістерської роботи “Олександр Зілоті: роки навчання у Ференца Ліста”. Вона активно гастролює з великою концертною програмою містами України, побувала з концертами у Франції, Фінляндії та інших зарубіжних країнах.

Шанувальникам музичної класики вона представила виступ з коментарями, присвячений 205-й річниці від дня народження та 170-річчю з часу перебування в Україні угорського композитора, піаніста, диригента, публіциста, громадського діяча Ференца Ліста.

Крім творів самого Ференца Ліста, написаних під впливом перебування в Україні, Марія Куліш виконала Сонати Й. Гайдна, 3 рапсодії для фортепіано Й. Брамса, Прелюдії С. Рахманінова, твори О. Скрябіна. Цих видатних композиторів пов’язує з Лістом приналежність до Віденської класичної школи.

Шанувальники класичної фортепіанної музики отримали неймовірне задоволення та винагородили виконавицю щирими оплесками...

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона