Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

День знань в юнацькій бібліотеці

Першого вересня в обласній бібліотеці для юнацтва вже традиційно ніякої тиші. На свій перший урок в новому навчальному році до бібліотеки завітали учні з різних шкіл міста, а в деякі навчальні заклади самі бібліотекарі прийшли з цікавою та змістовною розмовою про європейський вибір України. «Україна - держава європейська». Саме такою була тема цьогорічного першого уроку в День знань. Фахівці з усіх відділів обслуговування книгозбірні креативно та оригінально розкрили цю тему перед юними читачами.

Так, відділ абонементу провів зустріч з учнями колегіуму №16 та СЗОШ №1 у форматі інтерактивної бесіди, під час якої школярі з’ясували які характерні риси притаманні сучасному європейцю, переглянули цікаві тематичні відеоролики, давали відповіді на питання вікторини, розгадували кросворди, складали пазли, а у фіналі гуртом заспівали пісню «України – це я».

Фахівці відділу читального залу провели перший урок для учнів ліцею №17 та СЗОШ №6. Захід був цікавим і змістовним. Учні змогли познайомитись з визначними пам’ятками України та Європи, що увійшли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, взнати цікаві факти про Україну, про видатних українців, переглянути презентацію та відеофільм, взяти участь у грі “Юний знавець Європи”. Присутні на заході згадали і наших воїнів, тих, кому завдячують мирним небом над головою. Бібліотекарі познайомили учнів з літературою з книжкової виставки “Україна в сім’ї європейських народів”.

Представники відділу періодики та соціокультурної роботи провели перший урок для старшокласників ЗОШ№1. На уроці йшла мова про героїчний і тернистий шлях української держави та її роль і місце в колі європейських країн. Цікавою була віртуальна подорож унікальними куточками нашої країни та Європи, а святковий настрій створювали пісні та вірші про Україну. Для читачів бібліотеки у відділі була представлена книжково-ілюстративна виставка «За знаннями – до бібліотеки».

Під час уроку, який провели спеціалісти інформаційно-бібліографічного відділу для учнів ліцею №17, діти прикрасили журавликами символічне дерево миру, дружби та злагоди між європейськими країнами та нашою державою. А завдяки зустрічі, проведеної відділом краєзнавства у форматі диспуту в гімназії №1, старшокласники відкрили для себе імена наших видатних земляків, що відомі не лише в Україні, а й в Європі.

День знань в бібліотеці видався урочистим та хвилюючим. Саме з нього розпочався для читачів книгозбірні незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона