Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
"Була війна… Та ми прийшли живими"

Вечір-зустріч до Дня Перемоги

Свято Перемоги приходить до нас у сонячні весняні дні, наче сама природа салютує йому червоними спалахами тюльпанів, первоцвітом, біло-рожевою заметіллю вишень і каштанів. Воно приходить завжди урочистим, пісенним і водночас з легким смутком, бо немає на нашій землі родини, яку б не опалила своїм вогнем найстрашніша в історії людства війна. Вшановуючи ветеранів Великої Вітчизняної війни, напередодні свята (4.05.2011 року) в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась зустріч студентів ВПУ № 24 з Молчановою Раїсою Семенівною, учасницею Великої Вітчизняної війни. Раїса Семенівна - педагог, науковець, член Національної Спілки Журналістів України, літературної спілки Поділля, нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Вона розповіла про трагічні роки війни, коли весь народ став на захист країни від фашистських загарбників. Раїса Семенівна в ті важкі часи мешкала на Житомирщині, в місцях, де поруч з Радянською Армією вели активну боротьбу з ворогом партизани і підпільники, які продемонстрували найвищі громадянські риси і чесноти, приклад служіння Батьківщині. Нікого не залишили байдужими спогади про трагічні епізоди воєнних років, жахіття німецької окупації зовсім тоді ще юної Раїси Молчанової, яка була учасницею трудового фронту в тилу . Вона з того покоління українців, в юнацькі роки яких втрутилась війна і на долю якого випала нелегка ноша відбудови країни.

До уваги учасників зустрічі була представлена книжково-ілюстративна виставка "Перемога, свята Перемога! Свято миру, свободи й весни!" з великою кількістю нових книжкових видань про Велику Вітчизняну війну, аудіо-відео дисків, альбомів, грамплатівок. Музичним дарунком слухачам були пісні воєнних років у виконання студента Хмельницького економічного університету Артура Мікаеляна, а учениця ліцею № 17 Валерія Ріпневська читала вірші про війну і Перемогу.

Перемога, свята Перемога! Свято миру, свободи й весни! Молчанова Раїса Семенівна Артур Мікаелян Студенти ВПУ № 24
 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона