Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Свято святої Трійці

2 червня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась презентація книги - альбому художника, іконописця Андрія Штогрина “Мій неовізантинізм: стиль і манера монументального малярства Вознесенської церкви в с. Іванківці на Поділлі” та відкриття виставки графіки члена Національної спілки художників України Миколи Анісімова “Храми України”.

Вагомим є особистий творчий вклад нашого земляка, українського мистця - іконографа Андрія Штогрина у відновлення та реновацію сакральних споруд. Його діяльність заслужено відзначена орденом Володимира Великого ІІ ст. УПЦ Київського патріархату, грамотами від релігійних та громадських організацій.

У книзі “Мій неовізантинізм” автор розкрив власний досвід з розмалювання купола і стін церкви Вознесіння Господнього в селі Іванківці Городоцького району Хмельницької області. Професор, відомий іконознавець Дмитро Степовик, який написав передмову до цього видання, вважає Андрія Штогрина продовжувачем національної традиції сакрального малярства.

Яскравою сторінкою зустрічі стало відкриття виставки графіки “Храми України” члена Національної спілки художників України Миколи Анісімова.

У мистецькому святі взяли участь автор книги-альбому “Мій неовізантинізм: стиль і манера монументального малярства Вознесенської церкви в с. Іванківці на Поділлі” Андрій Штогрин, дизайнер обкладинки видання та автор виставки «Храми України» Микола Анісімов, викладач Кам'янець-Подільського державного університету ім. І.Огієнка, член Національної спілки художників України Антоніна Штогрин, яка разом з чоловіком- А.Штогриним брала участь в оздобленні Вознесенської церкви в с. Іванківці Городоцького району. Привітати винуватців події завітали: голова Хмельницької організації спілки архітекторів України Тарас Козюк, художник Іван Юрков, поет Володимир Олійник. Всі три обласні бібліотеки отримали від автора в подарунок книгу.

Музичною окрасою зустрічі стала духовна музика у виконанні квінтету Хмельницької обласної філармонії під керівництвом Степана Дробіта.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона