Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Милосердя без меж
День Червоного Хреста в бібліотеці

5 травня в обласній бібліотеці для юнацтва був проведений День Товариства Червоного Хреста.

Завідуюча відділом періодики та соціокультурної роботи Ірина Міщенко розповіла учням СЗОШ № 15 про історію найбільшої гуманітарної світової організації, про діяльність швейцарського гуманіста Анрі Дюнана. З його ініціативи вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв, а у 1863 р. була скликана конференція, що поклала початок Міжнародному товариству Червоного Хреста. Сьогодні організація нараховує 97 млн волонтерів і діяльність її уособлює одвічні істини, непідвладні часу ідеали людства — потребу в милосерді, гуманізмі, допомозі нужденним.

На зустріч з читачами була запрошена Голова Хмельницького товариства Червоного Хреста України Ольга Василюк. Вона познайомила старшокласників з історією Червоного Хреста України та роботою міської організації.

На повагу і подяку заслуговують патронажні сестри, психологи, волонтери, які опікуються самотніми, престарілими, родинами переселенців зі Сходу. Професіонали своєї справи впроваджують велику кількість програм діяльності та психологічної допомоги населенню.

Ольга Пантеліївна запропонувала юнакам та дівчатам навчатися на курсах волонтерів , які діють при міській організації Червоного Хреста та долучитися до важливої справи доброчинності.

Читачі ознайомились з книжковою виставкою «Місія доброчинності» на якій були представлені книжкові та періодичні видання про історію створення Червоного Хреста та його сьогодення в різних країнах світу.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона