Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Книготерапія для юнацтва: година цікавої книги

Книги - це не лише джерело інформації, але й хороший засіб заспокоєння, натхнення, радості. Крім того художня література має неймовірний потенціал зціляти душу. Читання книг не обіцяє вам миттєвих змін за сім простих кроків, однак захопливі романи розповідають життєві історії і надихають, оповідання втішають та спонукають до роздумів, а поезія, як показали експерименти, покращує пам'ять. А іноді книжка просто допомагає відволіктися від проблем, занурюючи вас у дивний інший світ, з якого ви повертаєтесь оновленим і готовим знову рішуче боротися. Саме тому, у наш час, дедалі актуальнішим стає такий напрям, як книготерапія. Цей метод має на меті цілеспрямований вплив на читача за допомогою книги у різних ситуаціях: як кризових, так і звичайних ситуаціях вибору.

Книготерапія покликана забезпечити інформаційно-психологічний захист особистості, скоригувати її поведінку, соціалізувати, адаптувати до нових умов існування та складних життєвих ситуацій. Головна мета діяльності книготерапевтів – забезпечення інформаційної та духовної гармонії особистості, допомога у зціленні через розкриття людиною власного духовного та творчого потенціалу за допомогою книги.

В ролі книготерапевтів спробували себе і фахівці відділу абонементу. Учням старших класів ТБЛ бібліотекарі розповіли про цілющу силу книги; чому вона не тільки вчить, але й допомагає та захищає; яка література може стати помічником у вирішенні певних життєвих проблемних ситуацій; як можна використати книгу для коригування та вдосконалення думок, почуттів та поведінки; що потрібно читати для формування загальних життєвих цінностей. Старшокласники з зацікавленням переглянули книжкову виставку, на якій була представлена література за різними художніми жанрами для підлітків і про підлітків сучасних українських та зарубіжних письменників.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона