Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


День пам’яті Героїв Крут

В історії українськї держави багато героїчних подій. До таких відноситься і бій під Крутами, який відбувся 29 січня 1918 року під час наступу на Київ більшовицьких військ. Кілька сотень українських юнаків, прийняли нерівний бій з багатотисячним військом Муравйова.

27 січня працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва провели годину історичної пам’яті «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» для військовослужбовців Хмельницького батальйону Національної Гвардії України .

Завідуюча відділу Ірина Міщенко розповідала про доленосний період в історії нашої держави - події Української революції 1917 -1921 років, серед яких бій під Крутами став символом мужності і самопожертви для наступних поколінь борців за свободу та незалежність. І сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших лавах боротьби за незалежність і територіальну цілісність нашої України.

Військовослужбовці відкрили для себе багато нового про учасників історичного бою та увіковічення пам’яті молодих героїв.

Для слухачі був проведений коментований огляд книжкових новинок про історію України 20 століття. Демонструвався відеофільм «Шлях у вічність», присвячений річниці Крутянського бою, де звучать спогади крутянців , яким пощастило вижити.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона