Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Голокост - пам'ять і попередження

Друга світова війна - найтрагічніша сторінка в історії людства. Вона принесла непоправні втрати, фізичні і моральні муки мільйонам людей в усьому світі. 27 січня 1945 року з нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау було звільнено сім тисяч в'язнів. Цей день став символом перемоги життя над смертю. І тому щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Про страшні події періоду Другої світової війни старшокласників колегіуму № 16 познайомив вечір – спогад «Скорботною пам’яттю свічка горить», який провели бібліотекарі відділу періодики і соціокультурної роботи обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Хмельницьким благодійним фондом «Хесед- Бешт». Організатори провели вечір у Музеї Голокосту, який знаходиться у приміщенні общинного центру «Тхія». Сім виставок Музею представляють унікальні документи, фотографії, речі загиблих під час Другої світової війни. Трагічні події минулого представлені тут життєвими трагедіями єврейського населення, наших земляків. З експозицією музею старшокласників знайомив менеджер з інформації фонду «Хесед Бешт» В’ячеслав Нагнибіда. Приємно відзначити увагу, розуміння і вболівання, з якими наші юні читачі поставилися до теми Катастрофи і трагізму приречених на смерть людей.

Завідувачка відділом періодики Ірина Міщенко представила коментований огляд видань про трагедію євреїв в роки Другої світової війни з фонду бібліотеки. На сторінках книжок автори ставлять читачам чимало запитань, спонукають до роздумів, вчать співчувати і пам’ятати, що кожен народ - особливий, з власними традиціями і історичним минулим.

Для читачів бібліотеки була представлена книжкова виставка « Голокост : пам'ять і попередження».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона