Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці.

З 5 по 9 грудня 2016 року в обласній бібліотеці для юнацтва проведено цикл заходів правової тематики в рамках Всеукраїнського Тижня права. До їх проведення залучались фахівці Головного управління юстиції в Хмельницькій області та Центру правової допомоги та поліції.

Впродовж тижня працівниками відділу періодики організовано цикл інформ – оглядів періодичних видань «Поличка юриспруденції». Читачів бібліотеки- школярів та студентів зацікавили нові видання з питань права : «Український юрист», «Юридична наука », «Економіка. Фінанси. Право» на сторінках яких багато корисної та новоїі нформації.

Розібратися у складних правознавчих питаннях молодим користувачам професійно допомагали юристи Ольга Голдзіцька та Ірина Ярусевич, які брали участь в зустрічах – консультаціях «Молодь в світлі права». Учням ліцею № 17 та ПТУ № 8 було корисно поглибити свої знання про права та обов`язки, відповідальність молоді за статтями чинного законодавства України, Конвенції ООН про права дитини. Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися присутніх над необхідністю знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності. Прозвучала також і інформація про роботу Центру правової допомоги сім’ям учасників АТО.

8 грудня фахівці бібліотеки провели правовий камертон «Юнь осягає закони » для учнів ліцею електроніки. Спеціалісти Головного управління юстиції – Наталяі Білик, Центру правової допомоги – Ольга Голдзіцька, поліції – Ганна Стрембіцька та Тетяна Чубар розкрили нормативно – правове поле, що визначає права, свободи та обов’язки молоді в Україні. Аналіз складних ситуацій, які трапляються в житті кожної людини, підтвердив важливість і необхідність формування правової культури, знання законів і вміння їх застосовувати.

Учні познайомились з мультимедійними презентаціями «Права людини і громадянина. Загальна декларація прав людини» та «Що таке закон».

Упродовж тижня всі читачі бібліотеки знайомились з колекцією нових видань «Нове в законодавстві України » та книжковою виставкою «Право: Вивчай! Знай! Поважай!». На виставці були представлені довідкові та інформаційні документні ресурси, які висвітлюють питання прав і свобод людини та громадянина в Україні та в інших державах.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона