Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Мандрівка старими стежками корінних американців.

І знову у читальному залі нашої бібліотеки було гамірно! Знову багато музики і спілкування. Тільки цього разу атмосфера була дуже особливою, тому що підлітки, які відвідали нас, знайомились із надзвичайно таємничою і самобутньою культурою корінних американців. Адже справжній американець це не людина із європейською зовнішністю, у джинсах з кока-колою в руках.

То які ж вони – індіанці? Жорстокі, чи справедливі? Дикі, чи мудрі? Чи справді–червоношкірі? Під час заходу читачі намагались зрозуміти цей дивовижний народ. Вони дізнались про важкий і трагічний шлях індіанців у період колонізації їх рідних земель, який тривав від часів Колумба аж до 20 століття. Ознайомились із музичною культурою цих дітей природи. Саме музика є важливою і невід’ємною частиною життєвого циклу індіанців – від колискової до останнього дня. Тож у читальному залі звучали чарівні етномелодії сампоньйо, пімака, барабанів та чаранго. Також учасники заходу змогли зазирнути, як облаштовані основні національні житлові споруди американських індіанців - вігвам і тіпі, дізнатись про особливості традиційної кухні різних племен та надзвичайні шаманські обряди індіанців.

На останку всі з захватом слухали казку індіанців півночі . А на додачу кожен учасник отримав особисте послання від вождя.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона