Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Коли навіть стіни стають шедеврами

Юні відвідувачі літньої школи “ТалантАкадемія”, що діє при відділі мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва , відкрили, що художники малюють не тільки на полотні, але й на стінах будинків. Такий вид монументально-декоративного настінного живопису отримав назву стріт-арт або вуличне мистецтво.

Працівники відділу не тільки підготували розповідь про популярний вид мистецтва та показали слайд-шоу з найкращими зразками позитивних масштабних арт-об'єктів рідного міста, такими як “Поверніть нам наше небо”- дівчинку з букетом повітряних кульок, зображену на фасаді будинку напроти пологового будинку; дівчинку, яка читає книгу, що прикрашає стіну школи №18; веслувальника на байдарці на будівлі спортивної школи.

Юним дослідникам мистецтва цікаво було побачити на власні очі неперевершені шедеври вуличного мистецтва — екологічний арт-стріт, на якому зображено чоловіка, що крутить педалі і рекламує відновлювальні джерела енергії; футуристичне місто, яке оживає на частині фасаду кафе “Рукавичка”. Привабив своєю незвичністю малюнок на будівлі дитячої музичної школи №1, створений у стилі “стімпанк” “Фантазійний орган”. Діти уважно та з цікавістю розглядали музичний інструмент, який поєднує у собі орган, труби, різні механізми, датчики, мальовану модель якого придумав художник Михайло Коробков.

Кожен охочий мав можливість сісти на крісло, вмонтоване до піаніста, та сфотографуватися.

Запропонований стріт-арт маршрут запам'ятався дітям своєю оригінальністю та можливістю спробувати себе у якості арт-гіда.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона