Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 


Ритми джазу в бібліотеці

Міжнародний день джазу — щорічна подія, організована ЮНЕСКО, щоб відзначити «підвищення ступеня інформованості міжнародної громадськості про джаз як про силу, що сприяє миру, єдності, діалогу і розширенню контактів між людьми». Святкування проводиться 30 квітня, починаючи з 2012 року. "Музика свободи та творчості" - таке визначення джазу дає ЮНЕСКО.

Джаз виник наприкінці 19 – початку 20 століття в США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об’єднує раси і національності і стирає межі між людьми і державами.

Відділ мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва теж приєднався до відзначення Міжнародного дня джазу. Популяризуючи джазову музику серед молоді та дорослих, бібліотекарі поставили за мету проінформувати читачів про роль джазу як однієї з сил, що сприяє зміцненню миру і взаєморозумінню, єдності і культурного діалогу між людьми, суспільними групами і соціальними об’єднаннями.

Для цього організовали книжкову виставку-інсталяцію “Подорож у світ джазу”, яка зацікавила відвідувачів не тільки змістом, але й креативною подачею матеріалу.

Гарною музичною ілюстрацією до книжкової виставки став виступ джазмена Михайла Марченка. Своєю віртуозною грою на саксофоні наблизив присутніх до розуміння джазової музики. Більше сторіччя звуки джазу надихають музикантів. Не обійшло це захоплення і саксофоніста-тенора Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру Михайла Марченка, лауреата міської премії ім.Б.Хмельницького. Відвідувачі концерту з задоволенням слухали відомі джазові хіти з репертуару Чарлі Паркера, Ели Фіцджеральд, Луї Армстронга у його виконанні. Музикант подарував справжню насолоду від спілкування з вічно живою джазовою музикою.

А виставка у відділі мистецтв продовжує знайомство читачів зі світом джазу.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона