Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Керуй своїм часом, керуй своїм життям:
школа тайм - менеджменту.

Не розумно будувати плани на усе життя, коли не маєш влади над сьогоднішнім днем. Ці слова сказав мудрий Сенека, який, судячи з усього, уже на початку нашої ери володів навиками тайм-менеджменту. Та повернемось у сьогодення: шалений темп життя, потужний потік інформації, активне навчання і активний відпочинок. Молодь і підлітки, які живуть у містах, на рівні із дорослими мусять підлаштовуватись під умови, які їм ставить урбанізація. Щоб не стати жертвою емоційного напруження, перенавантаження і навчитись вдало керувати своїм часом потрібно уміти контролювати його, сортувати справи на важливі і другорядні.

Протягом двох тижнів для тих, кому є до чого прагнути, хто хоче стати ефективнішим у своїх справах у читальному залі нашої бібліотеки проводилась школу тайм – менеджменту. Тренінги відвідали старшокласники шкіл міста. Учасники занять ознайомились із основними принципами тайм-менеджменту і його деталями. До їх уваги було представлено техніки, методики і прийоми, з яких складаються ефективні системи тайм-менеджменту. Було наведено приклади, як організовують свій час успішні відомі люди. У тренінгу були зібрані ефективні і практичні поради, як вирішувати справи за коротші терміни, знаходити час для відпочинку і отримувати задоволення від виконаної роботи. Учасників було ознайомлено із принципом Парето відомим ще як правило 80-20. Цей принцип вдало використовують у тайм-менеджменті: лише 20% всіх справ призводять до 80% бажаного результату. Розставлення пріоритетів полягає у визначенні саме цих 20% справ, які матимуть найбільший результат.

Також під час тренінгу зачепили важливу для підлітків тему фінансів. Багато хто у такому віці отримує від батьків кишенькові гроші, а деякі уже мають досвід заробляння власних коштів. Тож, учасники ознайомились із рекомендаціями щодо того, як навчитись не лише заощаджувати, а й накопичувати кошти та яким чином організувати дохід, який не перешкоджатиме навчанню.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона