Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Душа Англії в її традиціях: літературний вечір у вікторіанському стилі.

І знову неймовірна, прекрасна, велична Англія! 19 століття - її Величність вікторіанська епоха! 17 березня в рамках Року англійської мови у нашій книгозбірні проходив літературний вечір у вікторіанському стилі. Про цей період в історії людства не можливо розповідати без захоплення. А якщо торкнешся його, то уже не можливо припинити цікавитись ним. Саме це відчули сьогодні наші читачі, учні НВО №6, під час заходу.

Фахівці читального залу намагались не просто розповісти про історичні події, які відбувались тоді на території Англії, а створити у залі подібну атмосферу. Тому композиції Ральфа Воан-Вільямса – англійського композитора, знавця англійського пісенного фольклору, Арнольда Бакса – автора вікторіанських балетів, Артура Блісса, книги Діккенса, сестер Бронте, Джейн Остін, Льюіса Керола та інших класиків англійської літератури тих часів, сприяли створенню подібного настрою. Історія вірності і кохання королеви Вікторії та принца Альберта, яку почули наші читачі, навіть у наш час може слугувати прикладом наслідування для молоді. Цікаво також підліткам було дізнатися про життя у той період і звичайних лондонців. У ті часи було багато протиріч – зелені пагорби і долини забудовувались фабриками, з’являлось масове виробництво одягу, не дорогих предметів побуту та меблів. Усе це дуже змінювало життя людей. Під час заходу читачі дізналися про те, як з’явились джентльмени, фанати Шерлока Холмса, який був дуже популярним у той час, як лондонці боялися Джека Потрошителя, про перші прояви емансипації , як змінювалась мода і ще багато цікавого..

Не обійшлося без традиційного чаювання, під час якого читачі дізналися про традиції святкування вікторіанського Різдва та інших англійських свят, про традиційну вікторіанську кухню і, навіть, зіграли у декілька кімнатних ігр, які користувались тоді популярністю. Наостанку - за допомогою презентації читачам було продемонстровано фото перших видань Артура Конан Дойла «Розповіді про Шерлока Холмса», Єдварда Ліра « Книга Нісенітниць» , Льюіса Керола «Аліса у країні чудес» та Роберта Льюіса Стівенсона «Острів скарбів», якими неймовірно захоплювались їх однолітки у ті часи.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона