Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Голокост – пам'ять і попередження

27 січня відзначається Міжнародний день памяті жертв Голокосту. Обласна бібліотека для юнацтва провела ряд заходів, приурочених до цієї події.

28 січня спільно з благодійним фондом «ХЕСЕД БЕШТ» проведено Годину історії «Голокост і пам’ять». Працівники фонду Галина Атаманчук та В’ячеслав Нагнибіда презентували читачам бібліотеки матеріали пересувної виставки з експозиції музею Голокосту, який діє при фонді «ХЕСЕД БЕШТ». Матеріали виставки нікого не залишили байдужими,адже вони відображають глибину трагедії Катастрофи, розкривають найважливіші події та явища в історії євреїв Європи, України та нашого Подільського краю. При створенні експозиції були використані дослідження істориків України та Європи, досвід музеїв світу. Для відвідувачів бібліотеки демонструвався відеофільм «Голокост і Україна» та представлена книжкова виставка із фонду бібліотеки для юнацтва та фонду «ХЕСЕД БЕШТ» з виданнями про історію єврейського народу, його культуру, релігійні вірування та сучасність.

А напередодні працівники бібліотеки провели історичний урок «Голокост – пам'ять і попередження » в військовій частині А 0553.

Розповідь завідуючої відділом Ірини Міщенко про трагедію, яку євреї називають Шоа– це продовження циклу історичних студій, які регулярно проводяться для особового складу військової частини – з якою у бібліотеки дружні стосунки вже багато років. Молоді солдати і офіцери, які пройшли випробування війною, з розумінням сприймали розповідь про геноцид єврейського народу в роки Другої Світової війни та історії героїчних вчинків Праведників Світу , які ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних , рятували євреїв. До уваги присутніх був представлений відеофільм «Бабин Яр» та огляд книжкової виставки з фонду бібліотеки

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона