Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Велика Коляда

Напередодні різдвяно-новорічних свят чудову можливість заглибитись у традиції зимових святок на Поділлі подарували хмельничанам учнівські колективи професійно-технічних закладів на організованому Центром естетичного виховання учнівської молоді в обласній бібліотеці для юнацтва обласному фестивалі-конкурсі “Велика Коляда” . Метою заходу є відродження та популяризація давніх фольклорних звичаїв, які відображають подільський колорит та виявлення талановитої , обдарованої молоді. Звучали колядки, щедрівки у кращих споконвічних традиціях, які наповнили різдвяною радістю серця присутніх на фестивалі. Поважне журі визначило переможців.

Улюбленим символом різдвяного свята та елементом його святкового оздоблення є вертепи (шопки). Зазвичай це зменшена копія печери, в якій народився Христос, з фігурками Марії, Йосипа, пастухів, волхвів та тварин, які оточують ясла з немовлям Іісусом.

Протягом багатьох років поспіль в бібліотеці зустрічають Різдво з традиційними різдвяними вертепами, представленими на виставці-конкурсі “Рай розвився, син Божий народився” учнями професійно-технічних закладів області. Щоразу — це нова колекція.

Цьогоріч на різдвяній виставці в бібліотеці представлено біля 30 вертепів, ціла галерея різдвяних витинанок, оригінальні декоративні витинанкові композиції. Вертепи, створені молодими майстрами, справді унікальні: тут є і великі за розміром, і найменші, а персонажі, розміщені в них, зроблені з найрізноманітніших матеріалів – глини, паперу, вовни, сіна, тканини, ниток, кукурудзяного листя, пластиліну. Святковості та таємничості деяким вертепам надають внутрішні та зовнішні підсвітки. Найбільшу увагу привертають такі композиції: різдвяний вертеп-витинанка Подільського центру професійно-технічної освіти”; “Різдвяна скриня” Лісоводського професійного аграрного ліцею; вертепна композиція “Тиха ніч, свята ніч” Деражнянського професійного аграрного ліцею.

Креативною є різдвяна композиція учнів Ярмолинецького професійного ліцею, для зображення моменту народження немовля Іісуса вони використали ліхтарики та витинанки. Незвичайний, пронизаний українським національним колоритом вертеп представили учні Красилівського професійного ліцею, для його створення вперше була використана харчова мастика.

Виставка триватиме впродовж новорічних і різдвяних свят. Наприкінці конкурсна комісія визначить чий вертеп найкрасивіший. Переможець отримає нагороду, всі інші – стимул творити нові вертепи.

Бібліотека запрошує до перегляду виставки хмельничан та гостей міста!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона