Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Всеукраїнський тиждень права в бібліотеці.

З 7 по 12 грудня в обласній бібліотеці для юнацтва проведено цикл заходів правової тематики в рамках Всеукраїнського Тижня права. Проведення Тижня започатковано Указом Президента України від 8 грудня 2008 року.

Тематика проведених в рамках Тижня заходів сприяє підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту. Сприяли організації Всеукраїнського тижня в бібліотеці фахівці Головного управління юстиції в Хмельницькій області.

Так, 9 грудня бібліотекарі спільно з головними спеціалістами управління юстиції Світланою Бульбах та Сергієм Ковалем провели День правових знань «Права.Гарантії.Захист» для студентів ліцею електроніки. Читачам було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись студентів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. До уваги учасників Дня правових знань були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «Історія створення Декларації прав людини». Завідуюча відділом періодики Ірина Міщенко провела коментований огляд книжкової виставки «Право – математика свободи», на якій були представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки. Ці видання сприятимуть поглибленню правових знань та формуванню правової культури наших читачів.

10 грудня проведено правовий орієнтир «Є права у кожного із нас» для учнів ліцею №17. Головний спеціаліст Управління юстиції Світлана Бульбах розповіла про права дитини в нашій країні та країнах світу, а працівники відділу періодики провели правознавчу вікторину «Права людини починаються з прав дитини», яка показала хороший рівень правової освіченості наших читачів.

Для іншої групи старшокласників ліцею №17 фахівцями читального залу проведено правову годину «Я - громадянин» . Підлитки познайомилися з основними пунктами Конвенції ООН «Про права дитини», дізнались про стан дотримання прав дітей у світі та в Україні та взяли участь у грі : «Я знаю як змінити світ». Під час заходу обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.

Протягом Тижня в бібліотеці діяла книжкова виставка «На паралельних дорогах прав та обов’язків», постійно проводились тематичні огляди «Знання законів – знання прав».

Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона