Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


Майдан нашої свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності і Свободи. Це той день для українців, коли вони зробили свідомий вибір, встали на захист своєї гідності і свого європейського майбутнього. Держава сьогодні продовжує зазнавати фундаментальних змін, триває процес невтомного творення нових інституцій, нових пластів в українському суспільстві. Тому слоганом і темою відзначення 21 листопада у цьому році є вислів "Вільні творять майбутнє".

Напередодні свята, 18 листопада в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбувся вечір - зустріч «За Україну, за її волю», на який завітали учасники Революції Гідності, побратими подільських Героїв Небесної сотні, що загинули на Майдані, Миколи Дзявульського та Сергія Бондарчука. Це Анатолій Панчук, сотник хмельницької сотні на київському Майдані, голова хмельницької районної організації ВО «Свобода», який рятуючи свого побратима, отримав важке поранення; Сергій Королюк - учасник Євромайдану в Києві та Олександр Полудніцин - учасник трагічних подій біля будівлі СБУ у місті Хмельницькому. Всі троє після важких поранень лікувалися в Чехії. Послухати спогади хмельницьких майданівців завітали студенти першого курсу Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Учасники Революції Гідності розповіли про причини народного спротиву та перебіг революційних подій, про побратимів, що пліч-о-пліч з ними виборювали краще майбутнє для України. Анатолій Панчук, відповідаючи на питання студентів, чому він особисто був на Майдані, відповів: « Я стояв на Майдані через мрію. Мрію про свою країну. А ще-через любов і гідність. Я був частиною історичних подій про які можна буде оповідати дітям і внукам. Я вірю, що Майдан став підґрунтям для формування нової щасливої України".

Читачам бібліотеки пропонується книжкова виставка «Майдан нашої свободи», де представлені друковані видання про події двох революцій-Помаранчевої і Революції Гідності.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона