Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 


День обласного літературно- меморіального музею Миколи Островського в обласній бібліотеці для юнацтва.

Обласна бібліотека для юнацтва започаткувала в 2014 році проект «День музею в бібліотеці», метою якого є популяризація музейних скарбів, що зберігаються в різних музеях області, серед читачів бібліотеки. Відкривав проект історико-культурний заповідник «Межибіж», а цьогоріч продовжив обласний літературно-меморіальний музей Миколи Островського з Шепетівки.

Літературно-меморіальний музей письменника Миколи Олексійовича Островського, автора відомого роману “Як гартувалася сталь” і роману “Народжені бурею”, відкрито 22 грудня 1946 р. Особливість музею Миколи Островського в темі, яку він розкриває. Тут висвітлюється доля однієї людини, яка стала яскравим представником своєї епохи, людини мужньої, яка, незважаючи на важку хворобу – повну нерухомість та сліпоту, – зуміла встановити особистий подвиг, що став прикладом для багатьох людей.

Унікальна і сучасна споруда музею, створена за індивідуальним проектом завідуючого кафедрою Київського інженерно-будівельного інституту професора М. О.Гусєва та архітектора Хмельницького інституту “Гіпроцивільпромбуд” В.М.Суслова. Художньо-монументальне оформлення здійснювали понад 80 художників-дизайнерів під керівництвом киян, лауреатів державних премій архітектора А.Ф.Ігнащенка та художника А.В.Гайдамаки. У 1989 р. музей включено до Міжнародного каталогу “Музеї світу”.

5 листопада протягом дня з роботою музею в бібліотеці знайомилися студенти гуманітарно-педагогічної академії, старшокласники ліцею №17. Їм було запропоновано відеопрезентацію експозиції літературно-меморіального музею М.Островського, перегляд унікальних експонатів з фондів музею, розповідь наукового співробітника Кручук Наталії Анатоліївни про історію музею, цікаві факти з біографії письменника-земляка, сучасні форми роботи музейних працівників з різними категоріями відвідувачів, зокрема з людьми з вадами зору. Бібліотека представила книжково-ілюстративну виставку про М.Островського та діяльність музею.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона