Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Кривава ціна миру у Європі 1945- го та сьогодні.
Круглий стіл до 70 –річчя завершення Другої світової війни.

Минуло 70 років з дня закінчення Другої світової війни, найкривавішої в історії людства. Та скільки б не пройшло років, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, гуманності над варварством.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом. Водночас наша держава понесла величезні втрати - загинули мільйони військових, підпільників, мирних жителів.

На виконання Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» 15 вересня 2015 року працівники обласної бібліотеки для юнацтва спільно з управлінням освіти Хмельницької міської ради провели круглий стіл: «Кривава ціна миру у Європі 1945-го та сьогодні».

До участі в обговоренні теми були запрошені: Дейнега О.О. - методист історії управління освіти Хмельницької міської ради, Рудий О.В. – викладач історії СЗОШ № 8, Грицина О.Д.- викладачка історії НВО № 5. Учасники круглого столу - викладачі історії шкіл міста, бібліотекарі обговорювали питання владу України в перемогу над нацизмом в Другій світовій війні, трагічні сторінки Голокосту, партизанський та підпільний рух на території Поділля, формування нового підходу до розуміння Другої світової війни та сучасного погляду на неї, спадкоємність героїзму воїнів – переможців та нинішніх захисників Вітчизни. Особлива увага зверталась на історичні джерела, що об’єктивно висвітлюють події Другої світової війни, сучасні підручники історії, за якими мають навчатися наші діти. Обговорювались шляхи співпраці бібліотек та закладів освіти в популяризації правдивої історії України.

Книжкова виставка «Друга світова війна : український вимір» представила друковані видання з фонду бібліотеки про найбільшу трагедію 20 століття - війну, за перемогу в якій Україна заплатила найтяжчу ціну.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона