Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Дивись українське.
13 вересня — День українського кіно

За останній рік українське кіно зробило значний прогрес у створенні нового, вже свого, українського, продукту. Але вітчизняний кінематограф має столітню історію — українські стрічки творили і в жорстку сталінську добу, і в роки застою,і в буремні для молодої України 90-ті роки. «Людям потрібна правда, потрібні хороші емоції. Це може дати сучасне якісне українське кіно, - сказав міністр культури В'ячеслав Кириленко.

Кіно — це те, про що можна говорити не годинами, а днями. Лише називаючи імена тих, хто несе його у суспільство, згадуючи акторів, сюжети, назви... Поговорити про сучасне українське кіно, визначити вклад в його розвиток провідних кіномитців, дізнатись про потужну, яскраву і професійну українську кіношколу, окреслити тенденції розвитку національного кінопродукту, відзначити 50-річний ювілей прем'єри художнього фільму «Тіні забутих предків», отримати відповідь на запитання “Чи хочуть українці дивитися українські фільми ?” і закликати їх до цього запропонував напередодні Дня українського кіно відділ мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва, організувавши для відвідувачів виставку-акцію “Дивись українське”.

Широке коло представлених джерел з кінотеми вдало доповнила кіноафіша-відеодайджест з українськими фільмами, що вже полюбились сучасному кіноглядачеві: “Незламна”, “Поводир”, “Аврора”, “Той, хто пройшов крізь вогонь”, “Нескорений” та новими стрічками “Брати. Остання сповідь”,“Тіні незабутих предків”,”Тепер я буду любити тебе”, що вийдуть на екрани у вересні.

Зараз кіноіндустрія України знаходиться не в найкращому становищі. Але хочеться вірити, що світ технологій, талановиті режисери, сценаристи і актори залишаться нескореними і цілеспрямованими й українське кіно займе особливе місце на світовій карті кіноіндустрії. Бібліотекарі виставкою- акцією закликають «Знайомтесь з новими фільмами українського кіно й не соромтеся жити у своєму кадрі, адже у житті, як і в кіно!».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона