Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Купрінська осінь у Проскурові

Олександр Іванович Купрін – всесвітньо відомий російський письменник, прозаїк, чиє ім’я було на устах не одного покоління. 7 вересня минуло 145 років від дня його народження.

З цієї нагоди в обласній бібліотеці для юнацтва працівниками відділу краєзнавства для студентів першого курсу Хмельницького медичного коледжу проведено літературну подорож «Купрінська осінь у Проскурові».

Після закінчення військового училища в 1890 році Купріна у чині підпоручика було направлено у 46-й піхотний Дніпровський полк, що стояв у Проскурові Подільської губернії (нині Хмельницький). Будні глухого містечка, побут і звичаї заштатного офіцерства, провінційних міщан описав він згодом у оповіданнях «Дізнання», «Похід», «Прапорщик армійський», «З вулиці», «До слави», «Напівбог», «Психея» та найбільше про Проскурів Купрін розповів у повісті «Поєдинок», яка до цього часу залишається найвідомішим твором талановитого письменника початку XX століття.

Читачі познайомились з проскуріським періодом життя О.Купріна, його творчим доробком, що відображає яскравий, самобутній талант письменника. Цікаво представлено дослідження життя і творчості О.Купріна відомими подільськими краєзнавцями і літераторами. Присутнім запропонували виставку його творів та відеоподорож пам’ятними місцями Хмельницького, що повязані з іменем класика літератури.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона