Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Обереги для бійців АТО

Колектив Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва, завдяки співпраці з подільськими волонтерами, намагається різними засобами підтримати наших бійців, що відстоюють суверенітет України на східних рубежах. Це збір продуктів харчування та одягу, грошових коштів, книг в рамках Всеукраїнської акції «Бібліотечка українського воїна».

Юні читачі бібліотеки також хочуть долучитися до допомоги військовим. Тому 13 серпня працівники відділу мистецтв організували для них майстер-клас з виготовлення оберегів для воїнів АТО.

Навчала дітей виготовляти обереги-янголята викладач хмельницької дитячої школи мистецтв Наталія Фаринюк. На початку майстриня розповіла присутнім що таке оберіг та про його властивості, а потім під її керівництвом дітлахи за годину з ниток виготовили 15 янголят. Матеріал для поробок був придбаний за особисті кошти бібліотекарів.

Учасники майстер-класу створили дуже гарні вироби, які пройшли через серця і душі кожної дитини. Цей оберіг можна покласти собі у невеличку кишеньку і завжди мати при собі, або ж повісити на стінку на видному місті. Діти впевнені, що їх ангел-охоронець зможе врятувати комусь життя.

"Ми зробили цих янголят, щоб вони оберігали від зла, щоб наші воїни були сильні, мужні, здорові – це головне. ", - говорять Аня і Тоня Тищенко. А Ангеліна Сердечна впевнена, що у кожної людини є свій янгол-охоронець, тому, коли вона робила оберіг, подумки просила справжнього ангела-охоронця полетіти на схід України і захистити солдатів. Учень 11 класу ЗОШ №6 Назар Іщук та учень ЗОШ №12 Ілля Дашкевич виготовляли янголят для своїх братів, які зараз захищають Батьківщину.

«Мені здається, що ось такі наші маленькі обереги надихнуть воїнів на перемогу, додадуть сили боротися, подарують хоч трохи віри в те, що все в нашій країні неодмінно буде добре», – відзначає учасниця майстер-класу Настя Загородня.

Невдовзі працівники бібліотеки передадуть дитячі обереги для воїнів волонтерам, які щотижня бувають у зоні АТО і відзначають, що ось такі нехитрі речі, зроблені власноруч , найважливіші там, де війна й так не вистачає домашнього затишку.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона