Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Зірка театру і кіно - Юрій Соломін

У рамках року ветерана бібліотека продовжує організовувати відпочинок учасниць клубу «Бойова подруга» обласної ради ветеранів. На замовлення жінок до 80-річного ювілею улюбленого і знаного в Україні актора і режисера Юрія Соломіна підготовлено відеоперегляд.

Кіновечір не став просто традиційним привітанням до ювілею зіркової особистості. Відеопортрет Юрія Соломіна був запропонований в абсолютно новому ракурсі. Знайомлячись зі сторінками життя та творчості, переглядаючи документальні фільми присвячені ювіляру «Его превосходительство», «Юрий Соломін згадує війну», фрагменти кращих кінострічок за участю актора «Адьютант его превосходительства», «Червоний намет», «Мелодії білої ночі», «Ходіння по муках», «Звичайне диво», «ТАРС уповноважений заявити», «Дерсу Узала», «Сувенір для прокурора», «Московська сага» учасники перегляду відкрили для себе світ талановитого митця.

Доля Соломіна - це гімн вірності тому, що було важливо в житті: театру, сім'ї, своїм принципам. Юрій Соломін, безумовно, видатний актор, режисер, але, перш за все, він - особистість. І ця особистість просвічує крізь всі його ролі, образи, вистави, фільми і навіть посади. Біографія у нього майже фантастична. Хлопчиськом побачив фільм про театр, якому присвятив все своє життя, і ніколи про це не пошкодувати. За понад півстоліття Юрій Мефодійович не зрадив Малому театру жодного разу. Він взагалі дуже вірна людина - друг, партнер, чоловік. Одружившись на своїй однокурсниці ще в інституті, він прожив з нею не тільки все життя, але і об'єднав їх спільною справою. Багато років вони керують акторсько-режисерським курсом в Щепкинському училищі. Їх об’єднує ще одна пристрасть - це бездомні тварини. Вражаюче, але всі його регалії не змінили в ньому м'якого, делікатного, ніжного і терпимого характеру.

Юрій Соломін був представлений і як театральний актор. Із задоволенням присутні побували на телевізійній моновиставі за оповіданнями А.Чехова.

Книги та фотоматеріали, представлені на виставці-портреті, допомогли збагнути феномен долі і творчості Ю.М.Соломіна.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона