Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Літературно - краєзнавчий бук-квест –
захоплююча пригода, організована бібліотекою.

Останнім часом в підлітковому та молодіжному середовищах все більшої популярності набуває така форма дозвілля, як квест ( анг. Quest – пошук - пошук предметів, подорож учасників до певної мети через подолання труднощів). Сучасні бібліотеки із задоволенням підхоплюють таку форму роботи з читачами.

11 червня в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся літературно-краєзнавчий бук-квест для учнів ліцею № 17, що відпочивають в пришкільному таборі. Інтерактивний захід було проведено спільно з обласним літературним музеєм та за спонсорської підтримки ТВ ТОВ «Насолода». Мета квесту - організація активного дозвілля дітей, пробудження у них інтересу до скарбів світової і української літератури, спонукання до читання художніх творів.

Маршрут літературного квест-орієнтування бібліотекарі пов’язали з сюжетами творів світової та української класики, краєзнавчими відомостями, культурними пам’ятками Хмельниччини. Учасники квесту розплутували таємниці середньовічної легенди, яку їм розповіли організатори на початку гри. Всі відділи бібліотеки та літературного музею для юних пошуковців на якийсь час перетворились на загадкові замки, лабіринти яких містять багато загадок і таємниць. Завдання квесту були сховані в різних куточках центральної частини міста. Долаючи перешкоди та проходячи етап за етапом, три команди юних дослідників, користуючись фондом книгозбірні та унікальною експозицією літературного музею, дізнались багато нового і цікавого про історію та культуру Хмельниччини. Відвідали і ознайомились з історичними будівлями міста, дізнались про перебування на Поділлі видатних особистостей - Лесі Українки, Т.Шевченка та інших. А також мали можливість побачити рукописи відомих українських письменників, що зберігаються в обласному літературному музеї , в яких треба було знайти відповіді на останнє завдання квесту.

Юні ліцеїсти успішно подолали свій маршрут та майже одночасно виконали всі завдання. Тому в змаганні перемогла дружба і… книга. А після інтерактивної акції їх, втомлених, але задоволених, нагороджено солодкими призами від «Насолоди»!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона