Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Прогулянка містом: цікаво про пам'ятники

Розпочались літні канікули,а з ними й безліч цікавих заходів і розваг, які пропонує відділ мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва своїм відвідувачам.

Для юних художників літньої школи «Талант Академія» відділ мистецтв 3 червня запропонував туристичну мистецьку подорож «Прогулянка містом: цікаво про пам'ятники» з циклу «Велика мистецька подорож».

Діти на чолі з бібліотекарем здійснили цікаву прогулянку рідним містом, знайомлячись зі скульптурними композиціями, історією їх створення та авторами. Маршрут розпочався від юнацької бібліотеки, із знайомства зі скульптурою «Наука». Учасники мандрівки дізнались, що автором цієї пам'ятки є київський скульптор Борис Бистров , сама композиція виконана з кованої міді, а фото скульптури є в другому томі Енциклопедії сучасної України. Далі пізнавальний маршрут проліг до будинку художника, де в дворовому просторі зведено пам'ятник-фонтан барону Мюнхгаузену, як забава для дітей, авторами якого є художники Григорій Мамона, Михайло Андрійчук, скульптор Валентина Ляшко. Читаючи біля пам’ятника вголос фантастичну оповідь «Півконя» з «Пригод барона Мюнхгаузена» німецького письменника Еріха Распе, діти дізнались, чому скульптурний кінь має лише передню частину. Захопили мандрівників й інші неймовірні пригоди вигадника й фантазера барона Мюнхгаузена.

На наступному етапі подорожі діти уважно вивчали виконану у бронзі скульптурну композицію «Черепаха», встановлену при вході до Хмельницького університету управління та права, намагаючись розгадати таку непокапливу, але мудру тварину. Допомогли допитливим в цьому бібліотечні книги про тварин.

Ця подорож відкрила юним читачам імена відомих подільських художників Миколу та Богдана Мазурів, авторів скульптурних композицій, серед яких особливе місце займає пам’ятник подолянам, що загинули в Афганістані. Біля цього пам’ятника юні художники вшанували пам'ять полеглих воїнів.

Найочікуванішою зупинкою в маршруті стали розваги на своєрідних великих металевих дитячих іграшках на дитячому майданчику в парку ім.Т.Шевченка, створених дизайнерською уявою художника Миколи Мазура, знайомство з цікавими дитячими книгами.

“Велика мистецька подорож” надовго запам’ятається дітям, адже для себе вони зробили багато відкриттів. А бібліотекарі метикують, як і надалі цікаво та креативно організувати літній відпочинок школярів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона