Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Від щирого серця
Фронтові посиденьки клубу “Бойова подруга” до Дня Перемоги в обласній юнацькій бібліотеці.

Клуб жінок-ветеранів війни «Бойова подруга» двічі на місяць збирається в бібліотеці для юнацтва щоб послухати гарну музику чи поезію, дізнатись про щось корисне та просто поспілкуватися. А до 70-річчя Перемоги відділом мистецтв бібліотеки організовано фронтові посиденьки на зразок відомої колись телепрограми “Від щирого серця”. Допомагали бібліотекарям у створенні святкової атмосфери студенти Хмельницького музичного училища ім.В.Заремби.

У кожної з присутніх на заході жінок-ветеранів своя нелегка доля і своя власна історія. Їх зворушливі спогади-одкровення лягли в основу емоційної оповіді ведучих.

Орденоносці Ганна Іллівна Гулько та Валентина Степанівна Плюта були серед тих дівчат, які на своїх тендітних плечах, посеред розривів снарядів виносили з поля бою поранених бійців. Зуміла вижити в нелюдських умовах блокади фельдшер, яка потім дійшла з шпиталем до польського міста Торунь, 94-річна Марія Петрівна Вовненко. Всі жахи ленінградських блокадних днів пізнали і Галина Іванівна Голляк та Тамара Данилівна Канаєва . Цілодобово простоювали біля верстатів, не розгинаючи спини працювали на колгоспних полях, допомагали дорослим доглядати у шпиталі за пораненими, в'язали теплі речі бійцям на фронт діти війни Майя Гаврилівна Микулич , Іраіда Іванівна Козьміна, Лідія Семенівна Бабікова , Ольга Федорівна Смучок, Галина Петрівна Лазун. Не зважаючи на постійний страх смерті, ще будучи дітьми, допомагали партизанам Ніна Болеславівна Грелова та Тамара Василівна Черниш.

Кожна з них — герой, за спиною кожної - свій посильний вклад в Перемогу. Їх гіркі, зі сльозами на очах, спогади про нелегкі воєнні випробування не залишили байдужими всіх присутніх, а особливо молодь.

Популярні і улюблені пісні воєнних років - “Огонек”, “В землянке”, “Синий платочек”, “Лизавета”, “Катюша”, “Жди меня” у щирому виконанні молодих співаків та кадри воєнної кінохроніки повернули ветеранів в роки далекої юності. Схвилювали жіночі серця і сучасні пісні «Кленова балада», “Як я люблю тебе” та інструментальні твори у виконанні квартету саксофоністів, гітариста Андрія Голосняка та соло на акордеоні Антона Василяка.

А завершальним акордом фронтових посиденьок стало спільне виконання пісні “День Победы”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона