Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Митці рідного краю.

Під такою назвою 20 квітня в бібліотеці для юнацтва відбувся обласний семінар-практикум методистів художньо-естетичних дисциплін, організований в рамках співпраці між бібліотекою та Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Практично-презентаційний модуль семінару розпочався із виступу фольклорного колективу «НОНА» Хмельницької гімназії №2 (керівник Лакей А.І.).

Програма семінару була насиченою, пізнавальною та корисною. Участь в ньому взяли як викладачі, так і школярі, які презентували свої наукові дослідження про творчість митців Поділля.

Змістовною була доповідь на тему «Історіографізм в драматургії П.Войчишена-Лугівського» К.Дубініної - завідувачки відділу художньо-естетичного напрямку Центру дитячої і юнацької творчості Хмельницької районної ради, кандидата філологічних наук, яка органічно доповнювалась виступом самого драматурга, його громадянською лірикою. Вчителі музичного мистецтва НВК № 2 м.Хмельницького О.Весна та О.Фурман підготували презентацію про подільського композитора Володимира Кропивницького. Сам В.Кропивницький цікаво презентував творчість своїх колег-композиторів і виконав кілька власних пісень. А. Поліщук - методист інституту післядипломної педагогічної освіти у своєму виступі розкрила аспекти гуманної педагогічної системи виховання дітей керівника хореографічного колективу «Ритми», заслуженого працівника культури України Віталія Васильовича Франка. Про впровадження елементів народознавства в дошкільній освіті розповіла О.Громова - вихователь дошкільної групи Галузинецького НВК Деражнянського району. М.Шевернога, заступник директора з навчально-виховної роботи Гутояцьковецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Дунаєвецького району, презентувала творчість своєї колеги, писанкарки з маленького села – Валентини Ярової.

Своїх наставників доповнили юні учасники семінару. Так, Назар Мартинюк, учень Полонської ЗОШ №2 підготував дослідження про відомого далеко за межами України скульптора Лео Мола (Леоніда Молодожанина), уродженця нашого краю та прокоментував короткометражний фільм про знаного земляка. Печайко Крістіна, учениця 9 класу Шаровечківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Хмельницького району, презентувала свою науково-дослідницьку роботу, присвячену творчості фотомитця Анатолія Іванова. Сам А.Іванов прокоментував свої роботи та викликав дискусію в аудиторії.

Присутні переглянули фільм про подвижницьку працю Юрія Гурєєва, керівника Народного художнього колективу - ансамблю танцю «Подолянчик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва.

Фахівці бібліотеки представили виставку літератури про митців Хмельниччини та провели оглядову екскурсію по експозиції плакату хмельницького художника, члена Національної спілки художників України Володимира Карвасарного, яка демонструється в мистецькій вітальні.

Семінар був корисним і викладачам, і бібліотекарям, адже його матеріали слугуватимуть користувачам бібліотеки для знайомства з культурою рідного краю.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона