Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
ЛІТОПИС ПЕРЕМОГИ, НАПИСАНИЙ СВІТЛОМ І ТІННЮ

Презентація виставки фоторобіт «Вони були молодими» Миколи Шафінського та прем'єра фільму «Коли були ми молодими» Олега Ніколаєва.

У наш час, коли так швидко знецінюються здавалося б непорушно-монументальні події, ще виразніше вимальовується історичне значення Перемоги над фашистськими загарбниками. Сьогодні, як ніколи, усім нам, а особливо молоді, потрібна пам'ять про цю війну, про покоління тих людей, які чесно і до кінця виконали свій громадянський обов'язок, захищаючи нашу Батьківщину від загарбників, винесли на своїх плечах тягар післявоєнної відбудови, виростили дітей і внуків — громадян незалежної України. Напередодні святкування 65-річчя Великої Перемоги, Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, віддаючи шану учасникам найстрашнішої і найжорстокішої війни в історії людства, організовує експозицію персональної виставки фоторобіт «Вони були молодими» Миколи Шафінського та презентацію фільму «Коли були ми молодими» Олега Ніколаєва. Відкриття відбудеться 7 травня о 14.30 в приміщенні бібліотеки.

Долю мільйонів українців, а серед них і багатьох тисяч хмельничан, обпалила своїм безжалісним вогнем ця найжорстокіша і найкровопролитніша в історії людства війна. І коли ветеранів стає все менше і менше, стає гострішим бажання — хоч чимось бути корисним тим, хто завоював для нас право на життя. Митці Поділля звертаються до теми війни і Перемоги. Фотопортрети простих і щирих душею людей, чия мужність і жертовність у роки війни здебільшого залишалася в тіні відомих історичних постатей і подій, розміщені в експозиції фотогалереї «Вони були молодими» Миколи Антоновича Шафінського. Вперше буде демонструватися авторський фільм Олега Ніколаєва «Коли були ми молодими» з циклу «Доля». Фільм як і виставка справить величезне враження, буде мати могутній пізнавальний заряд. Історична правда, розкрита засобами кіно- та фотодокументів відтворюють справжню картину подій війни, з її невиміряним лихом, що принесли фашистські орди на нашу землю, і з радістю перемоги.

Учнівській молоді, запрошеній на цей захід, буде цікаво поспілкуватися з живими героями фотовиставки та фільму — учасниками-ветеранами Г.М.Садиковим, І.І.Бабаком, М.І.Гарієвським, В.Х.Клименчуком. Музичним дарунком для ветеранів та всіх присутніх стане пісня «Про героїв минулих часів» з кінофільму «Офіцери» у виконанні учня ДМШ №1 Владислава Левицького.

Минуло 65 років з Дня Перемоги, але і досі нас хвилюють події війни, зафіксовані на кіно- та фотоплівці. Кінофотодокументи — це зримий образ доби. Вони стоять на грані наукового дослідження, на грані логічного і емоційного начал. Це — літопис, написаний світлом і тінню.

ФОТО ЗВІТ

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона