Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Ми пам’ятаєм їхні імена
`

4 квітня Хмельниччина відзначила чергову річницю визволення від фашистських загарбників. Війна залишила на території області 314 братських та 889 одиночних могил радянських воїнів, 13 братських та 22 одиночних могил партизан та підпільників, 12 братських могил радянських військовополонених та 53 братські могили жертв фашизму, 19 могил Героїв Радянського Союзу та сім спалених сіл.

Обласна бібліотека для юнацтва прагне, щоб наша молодь пам’ятала імена тих, хто віддав своє життя в боротьбі з чумою 20 століття-фашизмом. Готуючись відзначити 70-річчя Великої Перемоги, фахівці бібліотеки організовують творчі акції, пошукові еспедиції, зустрічі.

Один з таких заходів – урок-реквієм «Ми пам’ятаєм їхні імена» проведений 7 квітня працівниками відділу краєзнавства для учнів Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг. Мета уроку - виховання у юнацтва патріотичних почуттів, пошани до історичної пам’яті, пробудження інтересу до подій Другої світової війни та привернення уваги до героїчного літопису нашого краю. На зустріч з читачами завітав завідуючий відділом охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області Ярослав Михайловський. З його розповіді старшокласники дізнались про пам’ятні місця нашого краю, які увічнюють пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні, про людський біль, відтворений у скульптурах, обелісках, монументах, меморіалах Хмельниччини.

Розповідь фахівця доповнили фото із фонду відділу та тематична книжкова виставка бібліотеки «Ми йшли до тебе, Перемого, крізь біль, і сльози, і любов».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона