Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Бути здоровим: модно, стильно, класно!
`

7 квітня 2015 року працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з психологом Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світланою Шевчук та в.о голови Хмельницької міської організації Товариства Червоного Хреста України Ольгою Василюк провели інформ – діалог до Всесвітнього Дня здоров’я: «Бути здоровим модно, стильно, класно!».

Вперше День здоров’я відзначався в 1948 році, в рік заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я, діяльність якої спрямована на забезпечення високого рівня здоров’я людей в різних країнах світу.

Здоров’я молоді – це майбутнє нашої держави , але, на жаль, наша молодь не завжди повною мірою обізнана в питаннях здорового способу життя. Негативні звички - вживання алкоголю, наркотиків, тютюнопаління – популярні серед певної частини юнаків та дівчат. Тому актуальною є діяльність обласної бібліотеки для юнацтва по наданню молоді необхідних знань про здоровий спосіб життя, загально – медичної просвіти, валеологічних знань.

На попередження і вирішення цих проблемних явищ спрямована робота бібліотечного лекторію «Здоровим будеш – все здобудеш». Його засідання проводяться спільно з фахівцями Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Хмельницького обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом, Хмельницькою міською організацією Товариства Червоного Хреста України, базового медичного коледжу. Мета лекторію – формування у юнацтва свідомого , відповідального ставлення до свого здоров’я, профілактика негативних явищ в юнацькому середовищі . В практику роботи лекторію ввійшли медичні діалоги, круглі столи, відеобесіди, години здоров’я, презентації, відеорозповіді, уроки валеології та ін.

Учасники інформ – діалогу Світлана Шевчук та Ольга Василюк розповідали про основні чинники здоров’я: спадковість, рівень медицини, екологію, спосіб життя. Старшокласники СЗОШ № 14 з’ясували для себе що таке здоровий спосіб життя, які його основні складники , в чому користь заняття фізкультурою і спортом , як організувати режим навчання та відпочинку, які додаткові заходи можуть зміцнити здоров’я та що йому шкодить. Із зацікавленням читачі бібліотеки дивились відеороліки про шкідливі наслідки тютюнопаління та небезпечні продукти харчування.

До уваги учасників інформ - діалогу був проведений огляд книжкової виставки “Молодь обирає здоров’я”, на якій були представлені новинки книжкових видань про здоровий спосіб життя, здорове харчування, про користь занять спортом та фізичною культурою.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона