Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Лицар сучасного українського детективу Андрій Кокотюха в юнацькій бібліотеці.
`

6 квітня в обласній бібліотеці для юнацтва гостював відомий український письменник Андрій Кокотюха, в доробку якого десятки пригодницьких романів, він популярний майстер цього жанру, неодноразово здобував номінації у різних літературних конкурсах. Його творча манера продовжує кращі традиції Артура Конан Дойла, Едгара По та вітчизняного детективу 20- х років минулого століття. Автор належить до літературно–мистецької генерації 90- х, яка рельєфно виокремилась і виправдала себе в контексті ідейно – естетичних пощуків української літератури. Кілька років поспіль входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продаж в Україні.

Народився письменник у Ніжині в 1970 р. Перший художній твір – бойовик із життя лісових звірят – написав семилітнім. До 12 років писав лише казки. Фундаментальна освіта, здобута на факультеті журналістики Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, співпраця з багатьма популярними газетами, журналами, видавництвами, кіностудіями Андрію Кокотюсі прислужилися доброю школою.

Смислом креативу вважає: почути історію, перетравити її, спроектувати на себе, стати оповідачем і цікаво подати. Це чи не єдиний вітчизняний автор, який регулярно пише детективи та казки для дорослих.

На зустрічі в бібліотеці Андрій Кокотюха презентував свою ювілейну п‘ятдесяту книжку «Адвокат з Личаківської», першу із семи книжок про Львів.

Візитка письменника – його твори:

-«Шлюбні ігрища жаб» - перший детектив, що витримав два перевидання і здобув славу першого українського бестселера; «Зоопарк, або діти до 16» - твір про перетворення хлопчика на чоловіка; «Язиката Хвеська» - авантюрно - кримінальна комедія; «Мисливці за привидами», «Полювання на золотий кубок» - захоплюючі детективи для підлітків; роман «Червоний» про українські визвольні змаганння УПА у 1950-ті роки на Волині; роман «Пророчиця» про складні життєві перипетії оперативника Конотопського карного розшуку; детектив «Темна вода» про розкриття Віталієм Мельником загадково - містичної загибелі рибалок у Тихому Затоні на Десні; роман «Повзе змія» про стосунки багатія, серійного убивці Баглая, засудженого на довічне ув’язнення та молодої журналістки Олени; роман «Чужі скелети» про хірурга Антона Сахновського, який побажавши змінити Київ на Жашків, потрапляє у світ страшних родинних таємниць.

Всі ці твори були представлені на книжковій виставці. На зустріч завітали старшокласники ліцею №17, обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленого вивчення науки, гімназії №1. Спілкування видалося цікавим та захоплюючим. Письменник з задоволенням відповів на багато питань від читачів та залишив бажаючим на згадку автографи на придбаних ними книгах.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона