Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Він озвучив епоху

21 лютого Ігорю Наумовичу Шамо – українському композиторові, автору мелодії знаменитої пісні "Києве мій", виповнилося б 90 років. До ювілею музиканта відділ мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва запропонував своїм відвідувачам музичну імпрезу "Він озвучив епоху”.

Український композитор Ігор Шамо був обдарований грандіозним талантом і тонким музичним чуттям, що стало запорукою його визнання та слави – багато з його пісень вважаються народними.

З легкої руки маестро з'явилося на світ понад 300 пісень, три симфонії, два фортепіанні концерти, музика до 40 кінофільмів. Не існувало жодного музичного жанру, який би не підкорився йому.

З перших акордів легендарної, незмінної музичної емблеми столиці України, почалось знайомство молодої аудиторії з заслуженим діячем мистецтв України, народним артистом України, лауреатом Національної премії імені Т. Г. Шевченка та премії імені М. Островського Ігорем Шамо.

З глибокими, вічними піснями композитора “Балада про трубачів”, “Де тепер ти”, “Пісня про щастя” учнів колегіуму №16 познайомила студентка Хмельницького музичного училища ім. В.Заремби Світлана Коваль. Цікавою для слухачів виявилась розповідь про його життєві шляхи та творчі сходинки до успіху.

Відеофрагменти кінострічок, до яких Ігор Шамо написав музику- “Товарищ песня”(з к/ф “Як гартувалася сталь”) та “Вечірня музика” урізноманітнили тематичну канву заходу. Краще пізнати композитора допомогли книги, нотні видання, статті з періодичних видань з фонду відділу мистецтв, представлені на ювілейній виставці.

Завдячуючи творчості Ігоря Шамо, молодь почала цікавитися українською музикою та навчилася її розуміти.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона