Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Брати Капранови в юнацькій бібліотеці.

24 лютого Хмельницьку обласну бібліотеку для юнацтва вдруге відвідали відомі українські письменники, видавці, громадські діячі Дмитро та Віталій Капранови.

Творча зустріч письменників з старшокласниками гімназії №1 та ліцею №17 надала можливість читачам поспілкуватися з авторами цікавих книжок, дві з яких були презентовані. Це збірки «Мальована історія Незалежності України» та «Веселих свят».

Задум книги «Мальована історія Незалежності України» з’явився, коли син одного з Капранових готувався до ЗНО з історії й звернувся до батьків з питанням: «Як усе це запам’ятати?». «Ми не знайшлися з відповіддю, згадують письменники, бо що таке українська історія? Список князів, потім список гетьманів, потім список письменників, а між ними чорні діри у сотні років, а між ними білі плями на цілі регіони… Два роки працювали над джерелами, створюючи текст, вигадуючи мальовані сюжети, будуючи пантеон героїв». У створенні «Мальованої історії Незалежності України» також брали участь шість художників з різних куточків України: Юрко Журавель (Рівне), Олександр Бронзов (Чернігів), Олександр Костенко (Дніпропетровськ), Юрій Васін (Вінниця), Олег Коллар (Миколаїв), Роман Барабах (Львів). Жодного факту у книзі письменники не вигадали, адже у всьому спирались на історичні першоджерела. За словами самих Братів Капранових: "Ця книга для дорослих, щоб вони читали її дітям і для дітей, щоб вони могли проконсультувати дорослих". Друга книга, яку представили автори - збірка «Веселих свят», на сторінках якої допитливі читачі зможуть знайти цікаву інформацію про традиції українського народу, свята, звичаї, які передаються з дохристиянських часів та складають єдине полотно національного святкового календаря. Такі зустрічі з неординарними людьми, відомими у всій країні, спонукають молодь до поглибленого вивчення історії України, повертають до національних джерел. Багато учасників зустрічі придбали книги з автографами улюблених письменників. А на прощання - колективне фото на згадку. Всіх, хто цікавиться творчістю братів Капранових, запрошуємо до бібліотеки. Їх книги чекають своїх читачів.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона