Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Афганістан до нас приходить крізь роки…

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день, 26 років тому, був виведений з Афганістану Обмежений контингент радянських військ. Закінчилась війна, пекельними дорогами якої пройшли більше трьох тисяч солдат і офіцерів, наших земляків-українців. Кожен четвертий воїн був родом з України.

За кожним «афганцем» життєвий подвиг. У полум’ї війни мужніли молоді офіцери і солдати, які з перших днів служби пізнавали ціну життя, складали іспит на зрілість, проявляли найкращі людські якості - самопожертву, братерство, благородство.

12 лютого 2015 року працівники Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Міською спілкою ветеранів Афганістану організували вечір – зустріч з воїном – афганцем Анатолієм Євгеновичем Скавронським.

Він хмельничанин. По закінченні військового училища в рідному місті, молодим лейтенантом з 1984 по 1986 рік проходив службу в Афганістані. Важкими були ці роки. Служба на блокпостах, в оточенні ворожих формувань, виконання завдань в умовах гірської місцевості. А ще відповідальність не тільки за техніку, а й за особовий склад. За віком він був не набагато старшим за своїх солдат, але був для них справжній «батя».

Хвилюючу розповідь – спогад ветерана про події війни, які донедавна були маловідомими, слухали учні Хмельницького ліцею електроніки. Запитань до Анатолія Євгеновича було багато. Майбутні захисники Вітчизни цікавились озброєнням тодішньої армії, операціями, завданнями, які найбільш запам’яталися, долями побратимів в повоєнний період, волонтерською роботою, яку зараз проводять ветерани афганської війни, допомагаючи нашим бійцям на сході країни своїм військовим досвідом. Юне покоління наших читачів прагне знати історію, події минулого, в яких брали участь їх батьки і діди.

Книжкова виставка «Афганістан ще й досі не загоїть рану» представила читачам бібліотеки велику кількість історичних, художніх книг, альбомів, дисків, статей, присвячених афганській темі.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона