Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Дитячі та молодіжні громадські організації в Україні: правовий аспект.

Правове виховання і інформування молоді – важлива складова становлення громадянина України. З цією метою в обласній бібліотеці для юнацтва вже багато років працює правовий лекторій «Молодь. Право. Закон». На його засіданнях читачі бібліотеки поглиблюють свої знання з законодавства України, знайомляться зі своїми правами та обов’язками, новими друкованими виданнями правознавчої тематики. Програма лекторію реалізується спільними зусиллями працівників бібліотеки, фахівцями Головного управління юстиції в Хмельницькій області та правоохоронних органів міста і області.

29 січня 2015 року в бібліотеці відбулося чергове засідання лекторію на тему «Дитячі та молодіжні громадські організації в Україні: правовий аспект» у форматі зустрічі – консультації, яку провела головний спеціаліст Реєстраційної служби Головного управління юстиції Валентина Гулівата.

Старшокласники СЗОШ № 19 в ході зустрічі дізналися про правові засади створення і функціонування молодіжних громадських організацій в нашій державі, про статті Конституції України, які на законодавчому рівні ці права гарантують. Зацікавила учнів інформація про роботу молодіжних громадських організацій нашого міста і області: КВН – клуб «Три товстуни», «Німецька молодь Хмельниччини», футбольний клуб «Торнадо», Федерація спортивного танцю, які пропонують молоді змістовне дозвілля, відкривають нові таланти.

До Валентина Іванівни було багато запитань. Читачі цікавились: «Як організувати молодіжне об’єднання в шкільному колективі?»; «Як записатись до футбольного клубу «Торнадо?»; «Чи є в місті молодіжні організації творчої молоді?»; «Чи є можливість долучитись до об’єднань волонтерів, щоб допомагати нашим військовим на сході країни?» та багато інших. Відповіді юриста та огляд серії книжок правової тематики, який провела завідуюча відділом реклами бібліотеки Ірина Міщенко, поглибили правові знання учнів, навчили застосовувати їх на практиці.

Попитом у читачів бібліотеки користувалась книжкова виставка «Право: Вивчай! Знай! Поважай!», яка пропонувала видання галузі права із фонду бібліотеки.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона