Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Голокост - пам'ять і попередження.

Другу світову війну без перебільшення можна назвати найтрагічнішою сторінкою в історії людства. Вона принесла непоправні втрати, фізичні і моральні муки мільйонам людей в усьому світі. Нацистські репресії народів окупованих країн Європи були жахливим прикладом людської ненависті, яка стала державною ідеологією, політикою. Нацистська практика «розв’язання єврейського питання» призвела до загибелі значної частини єврейського населення. Це явище в історії отримало назву Голокост, а в Ізраїлі ця трагедія позначається - Шоа (Катастрофа).

27 січня 2015 року в Міжнародний День пам’яті жертв Голокосту працівники обласної бібліотеки для юнацтва спільно з благодійним фондом «ХЕСЕД- БЕШТ» провели подорож – реквієм музеєм пам’яті жертв Голокосту, який знаходиться у приміщенні Общинного Центру «Тхія». Сім виставок Музею представляють унікальні документи, фотографії, речі загиблих під час Другої світової війни. Трагічні події минулого представлені тут життєвими трагедіями єврейського населення - мешканців Хмельниччини.

Знайомила з музеєм старшокласників СЗОШ № 15 менеджер по зв’язках з громадськістю Галина Атаманчук. Вона провела для учнів цікавий екскурс музеєм та продемонструвала документальний відеофільм: «Напередодні Катастрофи».

Завідуюча відділом реклами обласної бібліотеки для юнацтва Ірина Міщенко представила коментований огляд літератури із фонду бібліотеки. Читачам були репрезентовані видання про трагедію євреїв в роки Другої Світової війни. Серед них: книга–колаж Федіра Зубанича «Посеред крику біди», в якій містяться хвилюючі розповіді про Праведників народів світу, українців, які рятували життя євреїв під час війни; роман – документ Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр» та збірка спогадів Іллі Левітаса «Пам'ять Бабиного Яру», в яких Історичні свідчення, документи про трагедію у Бабиному Яру, де загинуло 80 000 безвинних душ; монографія Венді Лауер «Творення нацистської імперії та Голокост в Україні», в якій зібрані дослідження політики гітлерівських нацистів в окупованій Україні.

Автори книг ставлять читачам чимало запитань, спонукають до роздумів, вчать співчувати і пам’ятати, що кожен народ особливий, з власними традиціями і історичним минулим.

Такі спільні заходи бібліотеки і благодійного фонду «Хесед Бешт» стали вже традиційними. Вони спрямовані на виховання патріотизму, толератності, людяності і будуть продовжені в майбутньому.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона