Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Слухали вічну поезію.
Вечір поезії Володимира Висоцького відбувся 22 січня в обласній бібліотеці для юнацтва. 25 січня Володимиру Семеновичу мало б виповнитись 77 років

Літературну вітальню в бібліотеці організували члени прес-клубу “Юний журналіст” з метою вшанування пам’яті прекрасного митця, який подарував нам безцінні твори. Учасники зустрічі натхненно читали вірші, цитували Висоцького. За своїм характером він мав би бути моряком, пілотом або солдатом. Але для цього потрібно було прожити кілька життів. А йому випало лише одне, дуже коротке, але дуже яскраве. Тому у своїх піснях він проживав те, що хотів би побачити і відчути у житті. До його пісень можна ставитися по-різному: можна розуміти і не розуміти, сприймати та не сприймати. Але одне вірно: байдужим залишитись неможливо. В найкращих піснях вирував пульс та билося небайдуже серце поета. Надзвичайно актуальними на сьогодні, на жаль, є пісні Висоцького про війну. Це своєрідний крик народної пам’яті. Він кричав, щоб його почули:

На братских могилах не ставят крестов,

И вдовы на них на рыдают.

ним кто-то приносит букеты цветов

И вечный огонь зажигают…

Цією піснею Висоцький незмінно розпочинав свої виступи. Пісень про війну у нього було дуже багато. Чому? “Пишу песни о войне, конечно, не ретроспекции, а ассоциации. Если вы в них вcлушаетесь, то увидите, что их сегодня можно петь, что люди из тех времен, ситуации из тех времен, а в общем, и идеи, и проблемы ― наши, нынешние”,― казав Висоцький. Саме тому юні журналісти підготували сучасний кліп пісні “Он не вернулся из боя”, використавши документальні матеріали про загиблого в зоні АТО командира танкового взводу Володимира Титарчука, якого побратими називали просто “тещею”. В роки, коли мораль була в дефіциті, голос Висоцького гримів до хрипоти про незмінні, вічні цінності: пам’яті визволителів, вірності собі, своїй справі, совісті, правді, честі. А ще про справжню чоловічу дружбу… Для Володимира Висоцького його слухачі були найкращими друзями. “Когда пишу, рассчитываю на самых близких друзей… И абсолютно доверяю залу”,― зізнавався митець. Саме такі однодумці, які завітали до бібліотеки за душевним покликом, аби вдихнути свіжого повітря поетичної правди, були присутні на літературному вечорі. Вони отримали справжню насолоду, згадуючи і підспівуючи улюблені пісні. “Коли ми готувалися до сьогоднішньої літературної вітальні, знову, ніби вперше, прослуховували вірші Висоцького. І знову робили для себе дивовижні відкриття. Я завжди вірила, що вічна поезія – це універсальна поезія, поезія на всі часи. Все, що ми сьогодні чули, ― це ніби про нас, про наші проблеми, про неоголошену війну, яка триває на українській землі. Впевнена, що, якби був живий Володимир Семенович, він розказав би усьому світові правду про те, що діється в Україні, за що гинуть наші хлопці. Символічно, що наша зустріч відбувається в День Соборності України. Дуже сподіваємося, що правда завжди буде в пошані у нашій країні ”, ― розповідає організатор зустрічі Ольга Валькова. “Я отримала масу задоволення від літературного вечора, присвяченого Висоцькому. Його пісні ― це джерело, яке живить мене своєю відкритістю, абсолютною нештучністю та сміливістю. Я в захопленні! Це був неймовірний вечір”, ― ділиться своїми враженнями ведуча Катерина Уманець. Надзвичайно цікава книжкова виставка “Я, конечно, вернусь”, яка демонструє різноплановий талант Володимира Висоцького ― поета, актора і виконавця, підготовлена професіоналами мистецького відділу бібліотеки, які добре знаються на справжній поезії. Прес-клуб “Юний журналіст” підготував добірку безцінних книжок “самвидаву”― передрукованих та перефотографованих віршів Висоцького, подарованих родиною Корчак.

Читаймо справжні вірші, адже тільки так можна навчитися сприймати світ таким, який він є. Відкриваймо для себе улюблені твори Висоцького щодня.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона