Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Україно, твоя доля – єдність, злагода і воля».
Урок державності до Дня Соборності України

День 22 січня далекого 1919 року ввійшов в історію України, як велике державне свято. Адже саме тоді на площі перед Київською Софією відбулась подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюбному зібранні було урочисто проголошено Злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Там пролунали пророчі слова представника Директорії Ф. Швеця: «Віднині зливаються в одне віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна – в одну Велику Україну».

Щорічно в цей святковий день працівники обласної бібліотеки для юнацтва проводять історичні екскурси, бесіди, уроки державності, присвячені цій знаменній події. Цьогорічний Урок державності був проведений за участі старшого наукового співробітника Хмельницького обласного краєзнавчого музею Катерини Данилової. Присутні на заході учні СЗОШ № 15 мандрували сторінками історії, переглянули уривки з відеофільмів про події періоду Української Революції. Цікавим було знайомство з експонатами краєзнавчого музею, серед яких грошові знаки періоду УНР, а також пам’ятні ювілейні монети, присвячені відродженню української державності. Нову інформацію про пам’ятні сторінки української історії XX століття учні знайшли на книжковій виставці «Будь же у віках благословенна, соборна Україно, суверенна!». Книги і періодичні видання, представлені на ній познайомили читачів з історичними фактами і відомостями про витоки формування соборності українських земель, спонукали молодь до розуміння своєї причетності до всіх подій, які відбувалися і відбуваються в державі.

Сьогодні, коли Україна відстоює своє право бути соборною і єдиною у боях на Сході, значення Акту Злуки важливе і актуальне. Акцентуючи увагу читачів на подіях року 1919, розповідаючи про події сьогодення, ми прагнемо виховувати патріотів і свідомих громадян України.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона