Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Літературна подорож в зимову казку.
Кожна людина має свою улюблену пору року.

Сказати, яка пора найкраща, - завдання не з легких. Напевно, чи не найдужче ми любимо зиму за унікальну поезію її неповторних свят, за ту казкову стихію, у якій перебуваємо від Введення до самої Масляниці. За неймовірні ворожіння, небесні гостинці, за родинні затишки, празникові передзвони, за обрядові страви, оті веселі вертепи, колядки й щедрівки, що видзвонюють довкіл на різні лади. 4 грудня, коли завершується цикл осінніх свят, у природі справді розпочинається щось нове. Здається, вона починає писати неповторну зимову казку. Матінка Зима слухняно й зручненько вмощується в сани, заслані пухнастою периною, і заходжується мандрувати полями – лісами, селами – містами, водами – морями. Власне, роботи в неї з’являється чималенько. Мало того, що вона, як дбайлива ненька одним помахом руки вбирає берізки й вербички у білесенькі сорочки, вона ще й немовби наповнює все довколишнє повітря якимись особливими чарами. І так мудро все те робить, що ми й не помічаємо, як звичайнісінькі буденні речі несподівано перетворюються на чарівні й небачені. Цебто – на свята. Цілу вервечку дивовижних, прекрасних свят!

Не менш яскраво світ природи втілився і в літературі. Твори українських та зарубіжних письменників, розміщені на книжково – ілюстративній виставці «Літературна подорож в зимову казку», яку 9 січня 2015 року презентували працівники відділу абонементу, невидимими стежками проведуть вас у світ зимової краси. Митці споконвіку зверталися до теми зими, увічнюючи її мінливу красу, схилялися перед її дивовижними перетвореннями. Відчуйте це у віршах Л.Барановича «Мороз», Т. Шевченка «Реве,свище завірюха», М. Вінграновського «Лягла зима і білі солов’ї…», П.Воронька «Гра у сніжки», Б.Лепкого «Зимою», Л.Глібова «Зимова пісенька», Л.Костенко «Дзвенять у відрах крижані кружальця», А.Малишка «Морози б’ють важкі свої копита», М.Рильського «Хай сніг іде холодний і лапатий», В.Симоненка « Берези, в снігу занімілі…», В.Сосюри «Сніжинки», Л.Українки «Мамо, іде вже зима», М.Луківа «Новорічної ночі» та ін. Неймовірних чудес сповнені книжки українських та зарубіжних прозаїків - С.Васильченка «Мороз», О.Білозерського «Народження правди», В.Лебедової «Коза Гаїза», М.Черемшини «Сльоза», О.Сенатовича «Здібні ялинки і золоті верби», Ч.Діккенса «Різдвяна пісня в прозі», А.Василевича «Решето цукерків», С.Лагерлефа «Свята ніч».

Працівники відділу абонементу запрошують вас поринути в книжковий світ зимової казки. Нехай ваші душі, любі читачі, зігріють твори письменників різних народів про чудову пору року – зиму.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона