Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Комп’ютер доступний кожному

Важко уявити, що на сьогоднішній день у час стрімкого розвитку новітніх технологій деякі верстви населення досі не володіють комп’ютером, але при цьому цікавляться інтернет - технологіями і шукають можливість здобути елементарні знання у цій сфері.

З цією метою 12 грудня в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва з ініціативи ГО «Об’єднання «Самопоміч» стартував благодійний проект «Комп’ютер доступний кожному». Громадське об’єднання з цією метою передало бібліотеці 5 комп’ютерів. Волонтери провели перше заняття для тих, хто прагне опанувати навичками володіння комп’ютером та навчитися працювати з Інтернет - ресурсами.

Перші охочі, що завітали на стартове заняття прослухали теорію та під керівництвом викладачів розпочали виконувати найпростіші завдання, а далі вони будуть навчатися, як працювати з документами та користуватися інтернетом. Різний рівень комп’ютерної обізнаності у відвідувачів надає натхнення тренерам – волонтерам, адже кінцева мета - достойний рівень знань та вільне володіння основними комп’ютерними програмами наших слухачів.

«Певні категорії населення, зокрема літні люди, не завжди мають можливість навчитися працювати з такою технікою. Проте зараз, завдяки комп’ютерам та Інтернету, люди спілкуються, листуються, дізнаються новини. Більшість вважає, що старшому поколінню це не цікаво, або навіть не під силу. Ми хочемо спростувати таку думку », - відзначив активіст «Самопомочі» - Микола Моцний. Фахівці бібліотеки, які вже мають певний досвід в реалізації подібних проектів, з задоволенням підтримали ідею та створили всі умови для її реалізації, а також планують бути тренерами-волонтерами.

Комп’ютерні курси є безкоштовними. Загалом програма навчання складатиметься з 12 уроків. Тривалість уроку - одна година. Заняття проводитимуться щоп’ятниці о 14:00.

Тож запрошуємо усіх бажаючих, хто прагне йти в ногу з сучасністю, відвідати наші курси!

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона