Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Всеукраїнський Тиждень права в бібліотеці.

Всеукраїнський Тиждень права завершився в обласній бібліотеці для юнацтва. За програмою Тижня читачам бібліотеки пропонувались різнопланові інформаційні та просвітницькі заходи - репортажі з книжкових полиць, огляди, книжково-ілюстративні виставки: «На паралельних дорогах прав та обов’язків» , «Підліток і Закон», які популяризують фонд правничої літератури та спеціальних періодичних видань. Підготували та розповсюдили серед читачів вебліографічні списки: «Правова допомога - безкоштовно», бібліодайджест «Кримінальна відповідальність підлітків», інформаційну закладку «Декларація прав учнів школи».

9 грудня студенти ліцею електроніки зустрілись з головним спеціалістом Головного управління юстиції в Хмельницькій області Ольгою Голдзіцькою. Темою зустрічі «Територія Закону» були питання молодіжного законодавства. Читачі активно обговорювали можливості реалізації своїх прав і виконання обов’язків, які включені до статей Конституції України, Декларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини. До уваги студентів був представлений відеофільм «Загальна декларація прав людини: історія і сучасність».

«Я – толерантна людина» під такою назвою 10 грудня відбувся правовий тренінг для старшокласників СЗОШ № 19. Працівники бібліотеки розповіли учням про виникнення поняття толерантності, про традиції відзначення Дня толерантності в різних країнах світу та в нашій державі. Читачі взяли участь у рольових та ситуативних іграх, дискутували на теми що таке толерантність у сучасному світі, кого можна назвати толерантною людиною, чи «модно» бути толерантним.

11 грудня психолог Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антоніна Антонівна Виговська провела відеодискусію «Насильство : види та шляхи захисту» для студентів торгівельно - економічного коледжу. Читачі активно обговорювали проблеми насилля расового та етнічного, жорстокої поведінки в родині, в учнівських та студентських колективах, а також необхідність і можливості правового захисту осіб, які постраждали від жорстокого поводження. Тестування студентів виявило знання і розуміння проблем агресивної поведінки та насилля, вміння відстоювати та захищати свої права та гідність.

Проведення Всеукраїнського тижня права сприяє підвищенню рівня правової культури молоді та її інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту, поваги до найвищих цінностей , які охороняються правом. Озброївши молодь знаннями законів ми дамо їм силу, що зможе утримати від правопорушень, допоможе, в разі потреби, відстояти права і законні інтереси.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона