Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

“Портрет батька”

4 грудня в обласній бібліотеці для юнацтва вперше представлено художню творчість вихованців Хмельницької школи мистецтв “Райдуга”. Виставка-свято дитячого малюнку учнів образотворчого відділення “Портрет батька”, присвячена Дню Збройних сил України, порадувала щедрими талантами.

Діти віком від 6-ти до 15-ти років намалювали сповнені любові портрети «ідеального татуся»: справедливого, послідовного, щирого, уважного, відкритого, акуратного, винахідливого, терплячого, доброго, веселого, люблячого, сміливого, розумного, спортивного, патріотичного. Автори 36-ти представлених малюнків намагались передали в своїх портретах не тільки індивідуальні зовнішні риси свого тата - колір волосся і очей, зачіску, форму голови, носа, але й властиві риси характеру, деякі змалювали й професію. Свою схожість зі створеними пензлем та фарбами образами підтвердили на святі татусі. Діти через портрет передали своє ставлення до батька. З точки зору психологів, батьки тих дітей, які займають чільне місце в душі дитини, на портретах виділяються яскравими квітами, красивими деталями, значним розміром.

Створення портрета - одне з найскладніших напрямків у малюванні. Але завдячуючи зусиллям викладачів В.Д.Добрової, О.К.Закревської, Г.І.Олійник, З.Ю.Сніцар, А.В.Олійник їх юні вихованці опанували цей жанр.

Порадували батьків не тільки художні портрети, але й музичні дарунки від юних талантів Олексія Вельського, Богдана і Тимура Крисюків, Катерини Джерій, Ольги і Яни Дзивульських, Віки Онищук.

Цікавою була оцінка виставки її перших відвідувачів — учнів ЗОШ №6. Учениця художньої школи Настя Толстюк визначила найкращі на її думку роботи та загорілась бажанням створити портрет свого батька.

Мальована "розповідь" про тата вийшла у дітей щирою, безпосередньою, природною і емоційною. Кожен змальований портрет — це повага та шана рідній людині. Хочете в цьому пересвідчитись? Завітайте на виставку “Портрет батька”, яка експонуватиметься в бібліотеці протягом грудня.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона