Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Місія – миротворець!
До Дня Збройних Сил України

6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято з'явилося завдяки відповідній постанові Верховної Ради, якою в 1993 році була відзначена річниця ухвалення закону «Про Збройні Сили України».

За останні місяці у важких виснажливих боях наша армія, можна сказати, народжується. Українське військо стає сильнішим не лише зброєю та хистом, але й потужним патріотичним духом. Мужність та героїзм, відвагу та самопожертву, відчайдушність та бойове братерство наші воїни демонструють кожного дня, кожної години, кожної миті. Наші Збройні Сили, Національна гвардія, прикордонна служба, добровольчі батальйони успадкували військову славу давньоукраїнських князівських дружин і Війська Запорозького, українських січових стрільців, армії Української Народної Республіки і українців, які під час Другої світової війни захищали Україну в лавах Червоної Армії. У пам'яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм.

Щороку в обласній бібліотеці для юнацтва вшановують наших воїнів, запрошуючи їх на зустрічі з читачами та вітаючи з професійним святом. Цьогорічна зустріч - особлива. Адже до нас завітали справжні герої, двоє із 28-ми, яких 19 листопада, незважаючи на холод і дощ, сотні хмельничан зустрічали на майдані Незалежності. Зустрічали зі слізьми, з короваєм, жовто-блакитними повітряними кульками та вигуками: «Герої!». Офіцери Національної гвардії Ігор Муляр та Євген Шевчук пройшли бойове хрещення, побували під вогнем «Градів» та кулями снайперів, відчули міцність військового братерства та силу підтримки рідних, близьких, знайомих та незнайомих людей, всіх хто вірить в них,чекає і любить.

Розповіді учасників війни на сході України захоплено слухали старшокласники СЗОШ №15. У юнаків та дівчат було багато питань до офіцерів про історію і сьогодення Національної гвардії , військові будні, озброєння наших бійців, про патріотизм в лавах армійців, допомогу волонтерів і добровольців. Довго не відпускали молоді читачі Євгена Шевчука. Адже він був серед тих, хто боронили легендарний вже 32-й блокпост , за подіями на якому з хвилюванням спостерігала вся країна. Зустріч завершилася щирими побажаннями якнайшвидшого повернення бійців з перемогою додому, мирного неба Україні та спільним фото на згадку.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона