Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Хмельниччина в сузір’ї мов, культур, традицій.

Обласна бібліотека для юнацтва прагне долучати молодих читачів до глибшого знайомства з культурами всіх народів, що проживають на території області. З цією метою з 10 по 25 листопада 2014 року в бібліотеці проходила декада «Розмаїття культур і традицій», яка сприяла популяризації культурної спадщини національних спільнот краю.

Відкрив декаду Дмитро Баланюк - завідуючий сектором національностей та релігій управління культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації. В день відкриття студентів медичного коледжу чекало знайомство з єврейською культурою. «Шалом Алейхем» - «Мир вам» - так назвали зустріч –діалог з представниками благодійного фонду «ХЕСЕД -БЕШТ» фахівці бібліотеки. В’ячеслав Нагнибєда, менеджер по зв’язках з громадськістю цього фонду розповів про особливості єврейської культури, традиції євреїв Поділля та цікаві музейні експозиції, розміщені в общинному центрі «Тхія». В рамках Декади відбулася зустріч-знайомство студентів гуманітарно-педагогічної академії з представниками товариства російської культури «Русь», яке очолює Сергій Трояновський. Розповідь Сергія Миколайовича про історію створення товариства та його культурно-просвітницьку діяльність була цікавою і пізнавальною. Учасники заходу дізнались про видатних російських поетів, життя яких пов’язане з Поділлям. Вірші А.Ахматової читала самодіяльна актриса Людмила Разуваєва. Розповідь представників російського товариства доповнив перегляд уривків з фільму «Русский Проскуров». Познайомити читачів із німецькою культурою та традиціями в бібліотеку 24 листопада завітали старшокласники СЗОШ №8 з вчителькою німецької мови Наталією Гончар. Вихованці гуртка німецької мови представили театралізовану постановку про особливості святкування Різдва і Нового року у Німеччині. Учні СЗОШ №6 з поглибленим вивченням німецької мови, що були присутні на заході, попрактикуватись у спілкуванні та виконанні пісень німецькою мовою, відгадували загадки та розв’язували тематичні кросворди. 25 листопада учнів гімназії № 1 з польською культурою знайомила керівник громадської організації «Міжнародна дружба» Зоя Миколаївна Мазур. Вона розповіла про розвиток україно - польських міжнаціональних відносин. А учні, які навчаються в Польщі, співали пісень, декламували поезії польських авторів, розповідали про можливості здобуття освіти в Європі.

Репортажі з книжкової полиці в рамках декади щодня проводились відділом краєзнавства для різних категорій читачів. На виставці експонувались предмети побуту різних народностей, що заселяють нашу область - поляків, євреїв, росіян, вірмен та інших, а також книги про культуру, традиції і звичаї цих етнічних меншин.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона