Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


Золоті правила життя

Обласна бібліотека для юнацтва постійно веде просвітницьку роботу серед молоді, знайомлячи читачів з історією, культурними традиціями та звичаями національних спільнот, які мешкають в нашому краї. Сприяє цьому тісна співпраця бібліотеки з національно-культурними товариствами.

В рамках угоди про соціальне партнерство бібліотеки з благодійним фондом «Хесед Бешт» 17 жовтня розпочато цикл діалогів про єврейські традиції.

Перше заняття бібліотека з працівниками фонду провели в приміщенні общинного центру «Тхія». А запросили на захід учнів СЗОШ №15. Тут вони знайомилися з цікавою і своєрідною культурою євреїв Поділля, мандруючи експозицією діючих в центрі музеїв. Зокрема, сім виставок Музею Пам’яті жертв Голокосту представили унікальні документи, фотографії, речі загиблих в роки війни. Предметний ряд музейної експозиції єврейського побуту яскраво та наочно доповнила розповідь Галини Атаманчук, менеджера по зв’язках з громадськістю фонду «Хесед Бешт», про духовне життя та повсякденний побут євреїв. Автентичні побутові речі,оригінальні книги, листівки розкрили атмосферу тогочасного єврейського Проскурова.

А мандрівка Музеєм Ізраїлю подарувала знайомство з історичними періодами творення держави - починаючи з діяльності патріарха Якова і до сьогодення. Запитань було багато. Старшокласники цікавилися витоками релігії євреїв та її відмінністю від православ’я, багатовіковими культурними надбаннями, освітою,географією цієї країни.

Книга — це те, без чого не можна уявити життя подільських євреїв. Огляд літератури презентував новинки літератури єврейської тематики.

Відеоперегляд роликів про єврейські свята осіннього циклу познайомив читачів з традиціями проведення Рош А-Шани, незвичного для нас, але такого мудрого свята.

Наступна зустріч – діалог відбудеться в листопаді.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона