Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 


До 150-річчя з дня народження М.Коцюбинського


Михайло Слабошпицький «Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші».

Презентація нового роману.

17 вересня 2014 року культурна громадськість України та світу за підтримки ЮНЕСКО відзначила 150-річний ювілей Михайла Коцюбинського - українського письменника, автора таких відомих творів, як «Дорогою ціною», Intermezzo, Fata morgana, «Тіні забутих предків»… Зокрема завдяки фільму Сергія Параджанова під тією самою назвою («Тіні забутих предків») ім’я Коцюбинського знають добре у світі, а також і завдяки перекладам письменника. Але Михайло Коцюбинський – це також незрівнянна за красою українська мова, в якій кожне слово досконало передає всі найтонші прояви духовної напруги. Це і незвичайна людина, з неординарною біографією. Однак такого Коцюбинського ще потрібно відкрити.

Нова книга М. Слабошпицького «Що записано в книгу життя: Михайло Коцюбинський та інші» – не лише про душевний і духовий світ Коцюбинського та його найближчого письменницько-меценатського, а почасти й інтимно-жіночого оточення, а й про ситуацію, у якій повсякчас опиняються українські письменники. Про те, як тяжко бути українським літератором, коли немає повнокровної нації та національної держави, в умовах домінування чужої імперії та культури. Це твір про випробування української людини історією. Про її екзистенційну самотність і про неубієнну надію, яка оживає в кожному поколінні. У творі діють: Михайло Коцюбинський, Євген Чикаленко, Сергій Єфремов, Володимир Самійленко, Володимир Леонтович, Володимир Винниченко та їхні сучасники. Від їхнього імені автор розповідає про події в Україні початку ХХст.

24 вересня працівники відділу абонементу обласної бібліотеки для юнацтва організували презентацію нового роману М.Слабошпицького для студентів Хмельницького медичного базового коледжу .Присутні на презентації мали можливість познайомитись з Михайлом Коцюбинським не тільки як з талановитим українським письменником, але як з людиною інтелігентною, широко освіченою. Книга зацікавила студентів глибиною викладення автором цікавого матеріалу і чудовим стилістичним оформленням. Запрошуємо всіх шанувальників українського красного письменства для знайомства з новим романом М. Слабошпицького. У відділі абонементу діє книжкова виставка до 150-річчя з дня народження М.Коцюбинського «М.Коцюбинський: життя і творчість на зламі століть».

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона