Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
«ПОДІЛЛЯ — КРАЙ НАТХНЕННЯ»

Відкриття виставки живопису студентів Кам'янець - Подільського національного університету ім.І.Огієнка відбулось у виставковій залі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 15 грудня 2009 року. Творчу молодь привітали директор Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Т.М.Таньчук, завідуючий інформаційно-просвітницького відділу Хмельницького обласного художнього музею С.П.Нагірний, художник М.А.Шафінський, викладачі Кам'янець - Подільського національного університету ім.І.Огієнка А.О.Штогрин та А.М.Штогрин. Учні ЗОШ №14, запрошені на свято, зазирнули в дивовижний творчий світ молодих художників, познайомились з авторами представлених на виставці робіт. Мистецьке свято прикрасив виступ студентки музичного училища Альони Коломієць.

Обласна бібліотека для юнацтва вже багато років виступає ініціатором популяризації творчих молодіжних проектів області. Немало художників-початківців стартували саме в виставковій залі бібліотеки перед тим, як стати справжніми майстрами своєї справи. Кожна виставка приносила радість відкриття нових талантів. Довгоочікуваним подарунком для шанувальників мистецтва є виставка живопису студентів Кам'янець - Подільського національного університету ім.І.Огієнка «Поділля — край натхнення». «Перлина на камені», «квітка на камені» - саме так з любов'ю називають Кам'янець - Подільський. Тутешня природа мовби заприсяглася саму себе перевершити!

На стрімких скелях, неначе зростаючи з них, підносяться могутні стіни й вежі Старої фортеці. З берегів каньйону відкривається неповторний краєвид Старого міста, де костьол з турецьким мінаретом, ратуша і православна церква стоять поруч, де кожен камінь неначе дихає історією, розповідаючи про події минулих віків. Дійсно, не можна не закохатися в мальовничий край Поділля — і не передати цю закоханість у своїх картинах. Джерелом натхнення для художників стали і мальовничі краєвиди, і неповторні пам'ятки архітектури, від яких чути подих історії. Подільська весна, літо, осінь, давні архітектурні споруди на фоні квітучих садів, сутінки або сонячний день, спокійна річка або водоспад - все це стає в їх картинах красою та радістю, створеною з яскравих чистих барв та сонячного світла.

Молодіжна виставка «Поділля — край натхнення» об'єднала 28 творчих робіт студентів Сушарник Анни, Швеця В'ячеслава, Мельник Ольги, Ремарчук Лілії, Христенюк Марії, які опановують фах художника-реставратора. Живописні роботи, виконані в традиціях українського реалістичного образотворчого мистецтва, зачаровують своєю щирістю, радістю буття.

На вернісажі представлені як етюди, які зображують фрагменти природи, так і найбільш масштабні картини різних жанрів — натюрморти, пейзажі, урбаністичні пейзажі. В роботах кожного автора живопису знайдене виразне втілення образу природи, відчувається щира любов до рідної землі, захоплення її неповторною красою.

Художники малювали те, хто що бачить. Здавалося б, одна природа і одне місто, але бачили всі по-різному. Коли на картини дивишся здалеку, то здається, що вони випромінюють сонячний чистий колір. Але враження стає набагато сильнішим, коли підходиш ближче. Ніби казкова сила затягує тебе в завірюху барв та пахощів літа. Ти дивишся і не можеш відірвати очей від цієї квітучої краси. Саме таке враження залишається у відвідувачів виставки творів «Поділля — край натхнення». Завітавши до виставкової зали, глядач потрапляє у дивовижний, різнокольоровий, незвичайний світ радісних почуттів, світлих барв, де відпочиває душа, співає серце. Хіба це не найвище досягнення митців в такий складний, суперечливий, емоційно напружений час?

Запрошуємо відвідати виставку всіх тих, хто живе бажанням розкрити таємниці живопису, побачити та пізнати шляхи сходження до вершин майстерності, пережити те душевне хвилювання, яке передали молоді творці-художники. Експозиція виставки буде працювати впродовж 2-х місяців.

ФОТО ЗВІТ

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона