Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Живі голоси героїчного часу.
Дню Перемоги присвячується

Під такою назвою в обласній бібліотеці для юнацтва пройшов Тиждень пам’яті, приурочений до Дня Перемоги. В рамках Тижня проведено багато цікавих заходів, що сприяють патріотичному вихованню молоді: книжкові виставки, уроки патріотизму, години пам’яті, вечори-реквієми. Але найбільш запам’ятаються юним читачам зустрічі з безпосередніми учасниками тих трагічних та героїчних подій-ветеранами Великої Вітчизняної війни.

7 травня організовано зустріч старшокласників ліцею №17 з ветераном війни, колишнім підпільником Юхимом Кириловичем Нетягою. Із розповіді ветерана читачі дізналися багато нового про діяльність Проскурівської підпільно - партизанської організації на окупованій фашистами території. Сивочолий ветеран подумки повернувся в роки своєї юності, згадав своїх бойових побратимів, тих, з ким доля звела на дорогах війни. У слухачів було дуже багато запитань про бойовий шлях Юхима Кириловича, про перший бій, в якому він брав участь, про історію його багато чисельних бойових нагород.

Ветеран подарував у фонд бібліотеки свої документальні повісті про події воєнних літ на Поділлі: « Патріоти» та «Непереможений».

І ще одна незабутня зустріч відбулась в ці дні в бібліотеці з учасницею оборони Ленінграда, заслуженим працівником культури України Діною Починок. Спогади Діни Тимофіївни про юність в блокадному місті, про її роботу санінструктором, про трагічні і героїчні будні сотень тисяч блокадників мали можливість почути старшокласники ЗОШ №25. Емоційна розповідь Діни Тимофіївни, яку вона доповнювала поезією воєнних літ, не залишила байдужими юні серця.

Годину пам’яті “В серцях та пам’яті народній” до Дня Перемоги провели в рамках Тижня працівники читального залу для учнів ліцею №17 та колегіуму №16. Присутні дізнались про героїчне минуле нашого Подільського краю, перегорнули яскраві сторінки подвигів, які вписали подоляни в розгром фашизму. Всіх вразила розповідь про мужність і героїзм юних підпільників Петра Семенюка, Марії Трембовецької, Марії Ченаш. Не залишило байдужими знайомство наших читачів з творами подільських письменників П. Карася та М. Мачківського про героїв проскурівського підпілля, які були представлені на книжковій виставці “Вогонь війни у пам’яті навічно”.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона