Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Родинні кольори
Виставка творчої родини Людмили Миколаївни Гарієвської та Ганни Феодосіївни Подольської

Обласна бібліотека для юнацтва в Міжнародний рік сім”ї, популяризуючи талановиті творчі родини, організувала у мистецькій вітальні книгозбірні вернісаж творів хмельницької художниці Людмили Гарієвської та її матері, майстрині вишивки, Ганни Феодосіївни Подольської.

Художня родинна палітра широко представляє глядачам романтичні натюрморти дочки та вишукані вишиті картини матері, які вдало доповнюють одна одну.

Вернісаж приурочено до дня народження Людмили Гарієвської. Крім того, це своєрідний дебют 87 — річної Ганни Феодосіївни Подольської.

Життєва і творча дорога художника-педагога Людмили Гарієвської сповнені плодами мистецьких доробків. Здебільшого це картини, які вражають і приголомшують. Від мами успадкувала художній хист, перейняла щиру любов та прихильність до творчості та захопилась світом рукотворної краси.

Художню та педагогічну освіту здобула на художньо-графічному факультеті Нижньотагільського державного педагогічного інституту. Навчаючи дітей мистецтву у Хмельницькій художній школі, виховала не одне покоління справжніх майстрів своєї справи. Її роботи знайшли своє місце в приватних колекціях у Франції, Італії. Поціновувачі її мистецтва можуть придбати картини в художніх салонах міста.

Роботи, представлені в експозиції, просякнуті щирими почуттями та любов'ю. Спостерігаючи за явищами природи, народженням та цвітінням квітки, художниця відтворює їх на полотні. Крізь розкішні полотна майстер передає безпосередню, живу любов до квітучої пори року.

Давно працює в техніці олійного живопису. Не можуть не захопити глядача її улюблені натюрморти. На цих полотнах – багатобарвність кольорів, соковитих тонів та напівтонів. В творчому доробку художниці понад 50 картин.

Розбарвлює своє життя, створює собі настрій творчістю й мати Людмили Миколаївни — Ганна Феодосіївна. В її творчому доробку - колекція вишитих картин, скатертини, рушники та біля 30 картин з соломки.

Ганна Феодосіївна ще з дитинства захоплювалася мистецтвом вишивки. В родині досі зберігається скатертина, яку вона вишила ще в 13 років.

Виставка діятиме впродовж квітня місяця 2014 року.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона